Figyelem! Akit a hideg kiver a Schobert Norbi és az Update márkanév hallatán, az most lapozzon tovább. Akik ismernek, tudják, hogy szeretem ezeket a termékeket, és sokszor (sőt szinte mindig, még ha Ti nem is tudjátok) szénhidrátcsökkentett üzemmódban sütök-főzök.
![]() |
Minden este ennyi sütit ettem Réka táborában és még fogytam is :)))) |
Nekem bevált, nem törődöm azzal, hogy sokan hókusz-pókusznak tartják. Büntetlenül, plusz kilók nélkül ehetek akár édességet is, és nem hízom (sőt, még fogyok is :p) De nem csak személyes tapasztalatom van róla. Anyukám, mindenféle önsanyargatás nélkül, csupán az alapanyagok gondos összeválogatásával, most jár a kilencedik mínusz kilójánál tart és a cukra beállt a normális szintre. És képzeljétek, rántott húst eszik. Meg galuskát és tarhonyát. Én meg szállítom neki az update süteményeket, ha valami finomságra vágyik.
Ez a torta a Norbi által meghirdetett Nagy Update Főzőversenyre készült. Mivel az utóbbi idők legnagyobb találmánya, mely egyúttal sütőmozgalommá nőtte ki magát, Puffin túró rudi tortája volt, ezt is muszáj volt "update-esíteni".
És most következik a pofátlan rész: kedves Facebook-tag olvasóm, ha úgy érzed, megérdemlek egy lájkot ezért a receptért, kérlek szánj rám két percet és szavazz rám a Norbi Update Facebook oldalán. Nagyon nagy összegű az első helyezettnek járó pénznyeremény....Annyi hátulütője van, hogy előbb lájkolni kell a Norbi Update oldalát, ahhoz, hogy a receptre szavazni lehessen (aztán szépen Dislike gomb, ha valaki nem kíváncsi Norbira a jövőben :) )
(Megjegyzés: az Internet Explorer nem mindig szereti a FB-os lájkolást, érdemes Mozzillával, Google Chrome-mal vagy Operával próbálkozni :) )
(Megjegyzés: az Internet Explorer nem mindig szereti a FB-os lájkolást, érdemes Mozzillával, Google Chrome-mal vagy Operával próbálkozni :) )
Íme a recept:
tortaalap:4 csomag update 1 kakaós keksz
6 dkg vaj
krém:500 g sovány tehéntúró
2 dl 10 vagy 20%-os tejszín
1 kisebb citrom héja és fél leve
1 csomag dr. Oetker instant zselatin fix
3-4 ek. update negyedkanál cukor
1 tábla (100 g) 70 %-os sugarfree étcsoki (Wawel)- laktitol van benne
1 ek étolaj (vaj nem jó, mert matt lesz a máz)
6 dkg vaj
krém:500 g sovány tehéntúró
2 dl 10 vagy 20%-os tejszín
1 kisebb citrom héja és fél leve
1 csomag dr. Oetker instant zselatin fix
3-4 ek. update negyedkanál cukor
1 tábla (100 g) 70 %-os sugarfree étcsoki (Wawel)- laktitol van benne
1 ek étolaj (vaj nem jó, mert matt lesz a máz)
A kekszet robotgépben ledaráljuk, majd a vajjal masszává gyúrjuk. Egy 18 cm-es tortaforma aljára sütőpapírt borítunk, majd rákapcsoljuk a peremet. A masszát a tortaforma aljába nyomkodjuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Kihűtjük.
A túrót, tejszínt, citromhéjat és -levet késes robotgépbe öntjük, alaposan, jó krémesre kikeverjük, majd hozzáadjuk a zselatin fixet, legvégül a cukrot és alaposan kikeverjük.
A masszát a kihűlt tortaformába simítjuk, majd hűtőbe tesszük kb. egy órára.
A tetejéhez a csokoládét egy ek étolajjal kis lángon felolvasztjuk (ha nem érezzük elég édesnek, pici update cukrot tehetünk hozzá) majd a túrórétegre öntjük.
Hűtőben dermesztjük, jól behűtve tálaljuk.
Tipp: hogy ne törjön a csokimáz szeletelés közben, gázláng fölött felforrósított késsel vágjuk be a mázt óvatosan. Utána könnyedén szeletelhető.
A túrót, tejszínt, citromhéjat és -levet késes robotgépbe öntjük, alaposan, jó krémesre kikeverjük, majd hozzáadjuk a zselatin fixet, legvégül a cukrot és alaposan kikeverjük.
A masszát a kihűlt tortaformába simítjuk, majd hűtőbe tesszük kb. egy órára.
A tetejéhez a csokoládét egy ek étolajjal kis lángon felolvasztjuk (ha nem érezzük elég édesnek, pici update cukrot tehetünk hozzá) majd a túrórétegre öntjük.
Hűtőben dermesztjük, jól behűtve tálaljuk.
Tipp: hogy ne törjön a csokimáz szeletelés közben, gázláng fölött felforrósított késsel vágjuk be a mázt óvatosan. Utána könnyedén szeletelhető.
Drága Strawberry,
VálaszTörlésígy is volt :) Lájkoltam, aztán szavaztam, aztán visszavontam az oldal tetszikelését. Amúgy nem magyarázkodás, DE: 1. semmi bajom a nyersanyagok gonos válogatásával, 2. semmi bajom azzal, ha ezeket a termékeket használod, 3. semmi bajom SŐT! azzal, ha a szavazatommal hozzásegíthetlek a j o g o s nyereményhez. A módszerrel van bajom: a gerillamarketing része roppant idegesítő:) Na. Ettől még csakazértis végigolvastam ezt a posztot. BTW: egyszer próbáld ki a nulazsíros szójavajat (bioboltok), a kakaó helyett a karob port (bioboltok). A lájt verziókat én ilyen trükökkel szoktam előállítani. Plusz ne haragudj, nem semmi esetre sem akartalak megbántani, tényleg nem.
Szia!
VálaszTörlésDe jó neked, hogy részt vehettél a táborban! Biztos sok hasznos dolgot hallottál.
Ezek szerint a tejszín 1-es? Mert nekem a Norbi titok 2. című könyv van meg, és abban a habtejszín u3.
Esetleg meg tudod mondani, hogy a következők milyen kódúak?
Kuszkusz, bulgur, hajdina, kukoricakeményítő, kukoricaliszt, rizsliszt, köles. Gondolom nem u1, csak nem tudom hogy u3 vagy u2?
Anna
mármint a szervezők részéről tapasztalt marketing gáz.... urrrissstennn. befejezem, mert ez egyre rosszabb lesz :)
VálaszTörlésSzép torta
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, mindegy , hogy update vagy sem!
VálaszTörlésKérlek nézz be hozzám, szeretnék egy díjat átadni!
Nekem tetszik!
VálaszTörlésNagyon finom is !!
VálaszTörlésDo you need free Twitter Followers?
VálaszTörlésDid you know you can get them ON AUTO-PILOT & ABSOLUTELY FREE by registering on Like 4 Like?
Gyors hitelre van szüksége?
VálaszTörlésÜdvözlök mindenkit! Hitelezési kapacitásunk 2 000 és 5 000 000 euró között mozog, ésszerű 0,6%-os kamattal, nagyon egyszerű és könnyed feltételek mellett. Ha felkeltettem érdeklődését, hagyja üzenetét e-mailben: ( cristydavis533@gmail.com )