Úgyszintén karácsonyra ajánlom. Jó minőségű bélszín, szarvasgomba...Ezek olyan alapanyagok, amiket az egyszeri halandó - jó esetben - évente egyszer-kétszer engedhet meg magának, itt most elsősorban a szarvasgombára gondolok, annak ellenére, hogy viszonylag "olcsón" sikerült hozzájutnom (50 gramm 2600 Ft volt).
Szintén a főzősulink mai rendezvényén készítettük. Recept, fázisfotókkal - utóbbi kivételesen csakis a közelgő karácsony miatt.:) (ez a @&#> Blogger valamiért nem akarta bepakolni a képeket a szöveg közé, egy órát szenvedtem vele:P)
Anyaghányad (4 adagra)
60-70 dkg bélszín
kb. 15 dkg füstölt szalonna
1 dl étolaj
só, őrölt bors
1 kg burgonya
5 dkg vaj
2 dl tej
tálaláshoz szarvasgomba
A bélszínt hártyázzuk, fejrészét és a végét levágjuk, majd keresztben kettévágjuk.
Szalonna csíkokkal mindkét oldaláról tűzdeljük.
Kívülről bátran meghintjük őrölt borssal és sóval.
Cukorspárgával hurokkötözéssel kötözzük. Kevés tűzforró olajban minden oldalát elősütjük,
majd ugyanabban az edényben, amiben elősütöttük kb. 180 fokos sütőbe tesszük. 6-7 percenként forgatva kb. 25 percig sütjük. Nem sütjük tovább, mert ahogy mesterszakácsunk mondaná, "Ha cipőtalpat akarunk, akkor menjünk a cipőboltba " :DDD
10 perig pihentetjük, majd szeleteljük. A kész burgonyapürét kevés reszelt szarvasgombával illatosítjuk.
10 perig pihentetjük, majd szeleteljük. A kész burgonyapürét kevés reszelt szarvasgombával illatosítjuk.
Az íze? Valami álom....
most találtam csak rá a blogra, nagyon tetszik! eszméletlen jó kaják, klassz fotók! csak így tovább! :)
VálaszTörlésAz a kis vaslábas, nagyon tetszik, nekem is van egy ilyenem az Édesanyámé volt. Olyan finoman sül benne minden.
VálaszTörlésTetszik ám a blogod.Nagyon profin főzöl.
Kedves rolvisa, a vaslábos sajna nem az enyém, hanem a helyi szakközépiskoláé, ahol a főzősuli rendevényeit tartjuk. :( Köszönöm a dícsérő szavakat!
VálaszTörlés