2011. július 28., csütörtök

Túró rudi torta- újratöltve


Figyelem! Akit a hideg kiver a Schobert Norbi és az Update márkanév hallatán, az most lapozzon tovább. Akik ismernek, tudják, hogy szeretem ezeket a termékeket, és sokszor (sőt szinte mindig, még ha Ti nem is tudjátok) szénhidrátcsökkentett üzemmódban sütök-főzök.

Minden este ennyi sütit ettem  Réka táborában és még fogytam is :))))
Nekem bevált, nem törődöm azzal, hogy sokan hókusz-pókusznak tartják. Büntetlenül, plusz kilók nélkül ehetek akár édességet is, és nem hízom (sőt, még fogyok is :p) De nem csak személyes tapasztalatom van róla. Anyukám, mindenféle önsanyargatás nélkül, csupán az alapanyagok gondos összeválogatásával, most jár a kilencedik mínusz kilójánál tart és a cukra beállt a normális szintre. És képzeljétek, rántott húst eszik. Meg galuskát és tarhonyát. Én meg szállítom neki az update süteményeket, ha valami finomságra vágyik.

Ez a torta a Norbi által meghirdetett Nagy Update Főzőversenyre készült. Mivel az utóbbi idők legnagyobb találmánya, mely egyúttal sütőmozgalommá nőtte ki magát,  Puffin túró rudi tortája volt, ezt is muszáj volt "update-esíteni".

És most következik a pofátlan rész: kedves Facebook-tag olvasóm, ha úgy érzed, megérdemlek egy lájkot ezért a receptért, kérlek szánj rám két percet és szavazz rám a Norbi Update Facebook oldalán. Nagyon nagy összegű az első helyezettnek járó pénznyeremény....Annyi hátulütője van, hogy előbb lájkolni kell a Norbi Update oldalát, ahhoz, hogy a receptre szavazni lehessen (aztán szépen Dislike gomb, ha valaki nem kíváncsi Norbira a jövőben :) )
(Megjegyzés: az Internet Explorer nem mindig szereti a FB-os lájkolást, érdemes Mozzillával, Google Chrome-mal vagy Operával próbálkozni :) )

Íme a recept:

tortaalap:4 csomag update 1 kakaós keksz
6 dkg vaj
krém:500 g sovány tehéntúró
2 dl 10 vagy 20%-os tejszín
1 kisebb citrom héja és fél leve
1 csomag dr. Oetker instant zselatin fix
3-4 ek. update negyedkanál cukor
1 tábla (100 g) 70 %-os sugarfree étcsoki (Wawel)- laktitol van benne
1 ek étolaj (vaj nem jó, mert matt lesz a máz)

A kekszet robotgépben ledaráljuk, majd a vajjal masszává gyúrjuk. Egy 18 cm-es tortaforma aljára sütőpapírt borítunk, majd rákapcsoljuk a peremet. A masszát a tortaforma aljába nyomkodjuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Kihűtjük.

A túrót, tejszínt, citromhéjat és -levet késes robotgépbe öntjük, alaposan, jó krémesre kikeverjük, majd hozzáadjuk a zselatin fixet, legvégül a cukrot és alaposan kikeverjük.

A masszát a kihűlt tortaformába simítjuk, majd hűtőbe tesszük kb. egy órára.

A tetejéhez a csokoládét egy ek étolajjal kis lángon felolvasztjuk (ha nem érezzük elég édesnek, pici update cukrot tehetünk hozzá) majd a túrórétegre öntjük.

Hűtőben dermesztjük, jól behűtve tálaljuk.
Tipp: hogy ne törjön a csokimáz szeletelés közben, gázláng fölött felforrósított késsel vágjuk be a mázt óvatosan. Utána könnyedén szeletelhető.

8 megjegyzés:

  1. Drága Strawberry,

    így is volt :) Lájkoltam, aztán szavaztam, aztán visszavontam az oldal tetszikelését. Amúgy nem magyarázkodás, DE: 1. semmi bajom a nyersanyagok gonos válogatásával, 2. semmi bajom azzal, ha ezeket a termékeket használod, 3. semmi bajom SŐT! azzal, ha a szavazatommal hozzásegíthetlek a j o g o s nyereményhez. A módszerrel van bajom: a gerillamarketing része roppant idegesítő:) Na. Ettől még csakazértis végigolvastam ezt a posztot. BTW: egyszer próbáld ki a nulazsíros szójavajat (bioboltok), a kakaó helyett a karob port (bioboltok). A lájt verziókat én ilyen trükökkel szoktam előállítani. Plusz ne haragudj, nem semmi esetre sem akartalak megbántani, tényleg nem.

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    De jó neked, hogy részt vehettél a táborban! Biztos sok hasznos dolgot hallottál.
    Ezek szerint a tejszín 1-es? Mert nekem a Norbi titok 2. című könyv van meg, és abban a habtejszín u3.
    Esetleg meg tudod mondani, hogy a következők milyen kódúak?
    Kuszkusz, bulgur, hajdina, kukoricakeményítő, kukoricaliszt, rizsliszt, köles. Gondolom nem u1, csak nem tudom hogy u3 vagy u2?
    Anna

    VálaszTörlés
  3. mármint a szervezők részéről tapasztalt marketing gáz.... urrrissstennn. befejezem, mert ez egyre rosszabb lesz :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jól néz ki, mindegy , hogy update vagy sem!
    Kérlek nézz be hozzám, szeretnék egy díjat átadni!

    VálaszTörlés
  5. Do you need free Twitter Followers?
    Did you know you can get them ON AUTO-PILOT & ABSOLUTELY FREE by registering on Like 4 Like?

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails