2011. január 22., szombat

Túró rudi torta Dr. Peppertől


Ez  a Dr. Pepper mindig kitatál valamit. Nem elég a Magazine Monday, a könyves kedd, a pitepéntek, meg a Blog Bazar (igen, bazar, merthogy azeriül a bazar vasárnap), most még ez is. Túró rudi torta sütésre buzdította olvasóit.   El is neveztem magamban "Túró rudi torta sütésre fel!" mozgalomnak. Tényleg, a szerdára és a csütörtökre nem alliterál semmi? :)

(Aki nem ismerné a fenti mozgalmakat: hétfőn magazinból, kedden szakácskönyvből, vasárnap pedig valamelyik blogger konyhájáról kell egy ételt választani, és elkészíteni.)

Na, ez a torta az alábbiakban jellemezhető: úúúristen!

"Mást nem tudok elmondani, kérem kapcsolja ki." (Szalacsi)

Ennyi.

Über giga mega brutál finom. És KONKRÉTAN túró rudi íze van (piros pöttyös.)

A recept innen.

De nem is én lennék, ha nem volna pár hozzáfűznivalóm.

Namármost, ha követjük drága Puffin receptjét, az elkészítés biza 4-5 órát vesz igénybe, mármint nem munkaidő-ráfordításban, hanem hosszú, kínkeserves percekkel teli várakozásban, hogy dermedjen már meg, mertazonnalmegakaromkóstolni.

Az ipari élelmiszergyártásnak azért vannak bizony pozitív pontjai is, mégpedig a zselatin fix (instant zselatin), amit nem kell melegíteni, következésképpen hamarabb hűl=hamarabb dermed.

Tegnap a fél 7-es híradó közben álltam neki, és "hopp, egy galacsin", mire Magdi néni szelleme feltűnt, (ez egyébként mekkora baromság már...:D)  készen is volt.

18 cm-es tortaformám nincs, ezért az arányokat emeltem (24-es formához), valamint (ez a recepetben nincs külön feltüntetve) magas kakaótartalmú étcsokival dolgoztam. (Mondjuk konkrétan mert csak olyan volt itthon.:P)

Szóval zselatin fixxel az alábbi volt a krém összeállítása:

- az összes túrót (szóval nem rétegenként külön) egy tálba tettem, ráöntöttem a hideg tejszínt, a citromhéjat (plusz egy pici levet is, vagyon jót tett neki) a zselatin fixet, fakanállal jól kikevertem, majd hozzáadtam a cukrot. A Dr. Oetker zselatin fix papírján szereplő leírás szerint a cukrot a legvégén kell hozzáadni, dunsztom sincs, miért, kémiából sose voltam penge. 66 dkg túróhoz 1 csomag zselatin fixet használtam.

Szóval, megsütöttem a brownie-alapot. Hasznos tanács: a tortaforma alját én be szoktam borítani egy sütőpapírral, és arra kapcsolom rá a tortaforma peremét. Így könnyen le is lehet csúsztatni a kész tortát a fém aljról, valamint nem azon kell tálalni, mert amikor már kész a torta és szépen megdermedt, könnyedén le lehet húzni róla a papírt.

Megvártam, míg a brownie-alap langyosra hűl és már rá is kentem a krém felét. Habkártyával szépen elsimítottam és már ment is rá az egyik adag olvasztott csoki. Ezt megdermesztettem kopogósra, (kilöktem a teraszra, 0 fok körül volt a hőmérséklet, elég hamar megdermedt.)

Majd jött a túrókrém második fele, azt is szépen elsimítottam (nem hűtöttem) és ráöntöttem az olvasztott csoki másik felét.

Hűtőbe tettem és reggel alig vártam, hogy lefotózhassam és megkóstolhassam.

Kedves Puffin, engedd meg, hogy ezzel a bejegyzéssel fejezzem ki minden elismerésem!

2 megjegyzés:

  1. Gyönyörű!! Big up! és köszi nagyon!

    ja, a csoki nyilván nagy százalékos. bele is írom, jó, hogy mondod.

    zselatinfix - nem vagyok túl jóban a zselatinnal, örülök, hogy egyszer az életben működött:):) de ha azt mondod, hogy ez így működik, akkor adok a tiédnek is egy esélyt.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails