2011. február 13., vasárnap

Fenyőmaggal grillezett kecskesajt dióolajos salátával




A kecskesajt olyan étel, amit valaki vagy szeret, vagy meg nem enné semmi pénzért. Középút nincs. :) Na jó, van olyan, amit annyira én sem szeretek, mert konkrétan akolszaga van neki.

Grillezve (is) nagyon finom, viszont igazándiból még sosem sikerült úgy megsütnöm, hogy ne lettek volna gondok a halmazállapotával, általában amőba-formát öltött, imitt-amott elfolyt, stb.

Aztán kitaláltam, hogy mi lenne, ha bevonnám valamivel (persze nyilván nem panírral...) Most aprított fenyőmaggal készítettem, amint a képen is látszik, nem mászott el semerre, megtartotta a formáját, persze ez attól is függ, milyen a kecskasajtunk. Ehhez az ételhez félkemény sajtra van szükség.

Fenyőmag híján készíthető kesudióval, sima dióval is, mindegyiknek más és más lesz az ízvilága. Sőt, akár juhsatból is készíthető.

Tudom, nem győzöm elégszer hangsúlyozni, de ez is egy "rendkvül bonyolult" és "időigényes" étel, viccet félretéve, 10 percbe sem tart elkészíteni és a végeredmény maga  a csoda.

Hozzávalók 2 adagra:

20 dkg félkemény kecskesajt
5 dkg fenyőmag durvára aprítva
olivaolaj, só

saláta ízlés szerint, pl. rukkola, batávia, madársaláta
kevéske dióolaj, só

Elkészítés:

A kecskasajtot kb. másfél ujjnyi vastag szeletre vágjuk és kisméretű pogácsaszaggatóval 6 db korongot formázunk belőle. Tipp: ha kevesebb "gyártási hulladékot" szeretnénk, háromszögletűre vágjuk.

Megkenjük pici sóval elkevert olivaolajjal (hogy jobban ragadjon rá a mag), majd durvára őrölt fenyőmagba nyomkodjuk. Jó alaposan nyomkodjuk bele a fenyőmagba. (Én a két tenyerem között is összenyomkodtam.)

Felhevített, pici olajjal kikent vastag aljú serpenyőben lassú tűzön mindkét oldalát megsütjük.

Dióolajos salátával kínáljuk.

1 megjegyzés:

  1. Kicsit megkésve, de gratulálok a dolce vitától nyert nespresso géphez! Ha ilyen jó formában vagy, találtam egy másik versenyt, ahol megmutathatod magad, ha kíváncsi vagy hogy főznek a Costesben csak egy recept választ el tőle:) Sok sikert! http://apps.facebook.com/fagorhufozdmeg/

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails