Most nem írok semmit, az ér? :D
A főzősuliban készítettük ma délelőtt. Nekem nagyon ízlik (a vendégeknek is, legalábbis azt mondták. :D)
Ja, és nem lesz "rágóízű", nemkellparázni.
Recept, 4 adagra.
1 rózsa (500g) friss brokkoli
2 közepes szem burgonya
1 liter csontlé/zöldség alaplé/maradék húsleves
1,5-2 dl tejszín
1 marék mentalevél (kb. 15-20 levél)
Elkészítése roppant bonyolult:
A burgonyát tiszítjuk, kockára vágjuk, majd a brokkolirózsákkal és a tisztított, kis darabokra vágott brokkoliszárral együtt a csonlében puhára főzzük. Hozzáadjuk a mentát, majd botmixerrel pépesítjük. Ha szükséges, sózzuk. Tejszínnel dúsítjuk, majd felmelegítjük. Ha túl sűrű lenne, kis csontlével hígítjuk.
Mi frissen sült ropogós bagettel ettük.
A blogomon vár egy kis meglepetés, ha benézel hozzám, valamint Eszter játékának keretében szeretnék küldeni „Egy jó szót”, mivel nagyon szeretem a blogodat, és sokat olvasgatom, tanulok Tőled.
VálaszTörléshttp://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html
Nálam is találsz egy üzenetet:
VálaszTörléshttp://fozomasina.freeblog.hu/archives/2011/03/26/Kedvenceink_blogger_vndordj/
... és egy játékra hívogató felhívást:
http://fozomasina.freeblog.hu/archives/2011/03/12/Nyeremnyjtk__Emlkeztet/
Nagyon friss ès tavaszias kinèzete van!
VálaszTörlésBiztos finom , ki fogom pròbàlni!
Koszi a receptet!
Istenien néz ki, tutira elkészítem!! Amúgy az én blogomon is több krémleves receptet találsz!http://cucinadellajucus.blogspot.com/
VálaszTörlésJól néz ki! Szeretem a krémleveseket is, a brokkolit meg pláne. Legközelebb kipróbálom hozzá a mentát akkor én is.
VálaszTörlés