2011. november 6., vasárnap

Levendulás fahéjas fürdőolaj karácsonyra


Ha kinézek az ablakon, nem hiszem el, de a naptár nem téved: alig 50 nap van karácsonyig, s ha ilyesfajta "kézműves" különlegességgel szeretnénk meglepni valamelyik szerettünket, ideje lassan hozzálátni.

A képen látható gyönyörű üveget (és a mellette lévő szappantartót) a Boróka Otthonbolt webshopjában vettem, sajnos, jelenleg ez a fajta nincs raktáron, de vannak még szép üvegeik (és egyéb kincseik is, érdemes benézni.)

Nekem az idén hamarabb jött a "Jézuska", mert megvettem végre a régen áhított fényképezőgépet, ezzel a képpel debütálunk. Most még csak ismerkedünk, és az objektíve sem az, amire igazán vágyom, de lesz ez még jobb is. (Remélem.) 

Ehhez a levendulás fahéjas fürdőolajhoz nem kellenek különleges hozzávalók: kb. 2 dl olivaolaj, 2-3 evőkanál szárított vagy friss levendula (nekem még nő a kertben és az időjárásnak hála még nem fagyott le), egy fél fahéjrúd feldarabolva és pár csepp levendulás illóolaj. Na meg persze valami csinos üvegcse.

Az olajat egy kislábosban melegítsük (langyosítsuk) fel, alaposan morzsoljuk el a levendulát, szórjuk bele a felaprított fahéjrúddal együtt és csepegtessünk bele egy kis levendulás illóolajat. Öntsük üvegcsébe és az üveget jól zárjuk le.


7 megjegyzés:

  1. Nagyon vicces az a minikád :DDD

    VálaszTörlés
  2. Jesszusom, de éééééééédes!!!
    Nem találtam az oldalon a kád linkjét, segíííííííts légyszi!

    Én a nyáron vettem Tihanyban ilyet: http://borokaotthonbolt.hu/product.php?id_product=1466

    és imááááádom!!

    VálaszTörlés
  3. Ok, megtaláltam... :) Nem kell linket küldened. Nagyon bájos dolgaik vannak!:)

    VálaszTörlés
  4. De jó ötlet! Nincs benne semmi beszerezhetetlen hozzávaló és mégis egy nagyon elegáns, ízléses, hasznos ajándék lesz belőle.
    Mentve, szerintem körülnézek én is üvegcse ügyben :)
    Köszönet az ötletért :)

    VálaszTörlés
  5. Jó ötlet! Általában a csinos üvegcse okozza a legnagyobb fejtörést.

    VálaszTörlés
  6. Elárulod, hogy milyen géppel készült ez a csodás fotó? Andi

    VálaszTörlés
  7. Andi: semmi extra, egy Canon 550d, alap obival, de nekem már ez is nagy dolog. Majd ha veszek hozzá 1-2 (3 :) ) jó obit, akkor lesz az igazi, de sajna darabja kb. 100 ezer (vagy több)...

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails