2011. december 12., hétfő

Sangria



Nem, nem őrültem meg, hogy 2 héttel karácsony előtt egy tipikusan nyári italt hoztam. Egy kedves olvasóm kívánságát teljesítem ezzel a recepttel. Egyébként attól függetlenül, hogy nincs 40 fok, a sangria igenis illik karácsonyra, szilveszterre, nálunk pl. évtizedes családi hagyomány, hogy karácsonykor mindig van bólé, nagyapám receptje alapján készíti anya. Hamarosan ennek a receptje is felkerül ide.

A sangria is egyfajta bólé, bár ebben nincs pezsgő. Klasszikus összetevői a narancs, citrom és az őszibarack, de tehetünk bele pl. mangót, vagy mandarint is.

Nagyon finom, gyümölcsös ital. Vigyázat, mert annak ellenére, hogy könnyednek tűnik, és a gyümölcsök miatt nagyon itatja magát, azért bőven van benne alkohol. :)

Hozzávalók: 
egy üveg vörösbor*
fél liter frissen facsart narancslé
1 nagyobb narancs
1 nagyobb citrom vagy lime
2-3 őszibarack vagy nektarin
2-4 ek porcukor ízlés szerint

*mindenképpen valamilyen könnyed, nem testes, nem barikolt bort válasszunk hozzá, pl. kékfrankos, merlot, vagy pinot noir

A bort összekeverjük a narancslével és a porcukorral, majd hozzáadjuk a karikára vagy cikkre vágott citromot, és az apróra darabolt őszibarackot. Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük. Jól behűtve tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails