2012. március 25., vasárnap

Medvehagymás avokádókrém


Még csak márciust írunk, de nyári meleg van. Hogy én ennek mennyire örülök...ma már a teraszon grilleztem a vacsorát. Semmi extra, csak csirkemell rukkolával, de hogy ne legyen unalmas, készítettem mellé ezt a  medvehagymás avokádókrémet. Nem csak sült hús mellé jó, hanem mondjuk mártogatósnak is, steakburgonyához például, de akár bagettre is kenhető. Bátrabbak kanalazhatják magában.

Hozzávalók: egy szép érett avokádó,  kb. 10 levél  medvehagyma (vagy ízlés szerint több is lehet), 50 g sajtkrém (nálam most ez is medve volt :) ) só és rózsabors. 

A medvehagymát felaprítottam késsel (4 evőkanálnyi mennyiség lett körülbelül.) Az avokádót kettévágtam, belsejét kikapartam, a felaprított medvehagyma felével és a krémsajttal mixerbe tettem, és egyneművé kevertem, majd a végén hozzáadtam a maradék medvehagymát. Sóztam és rózsaborssal ízesítettem.


5 megjegyzés:

  1. nagyon jól hangzik. pont gondolkodtam én is, hogy medvehagymát csempészek a guacamoléba, ha már szezon van és van itthon egy csomó érett avokádó, amivel kezdeni kéne valamit. köszi! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. az én avokádóm olyan érett volt, hogy csak úgy kicsusszant a belseje a héjból :)

      Törlés
  2. hogy milyen finom lehet ez....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. az :) pótvacsora gyanánt még 4 szelet pirítós elfogyott (nem én ettem), megkenve ezzel, és rá egy szelet sonka...úúúú

      Törlés
  3. Imádom az avokadokrémet és imádom a medvehagymát, úgyhogy jó eséllyel ezt is imádnám ;)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails