2012. június 6., szerda

Epres crumble- kakukkfűvel és créme fraiche-sel


Ezt a crumble-t még valamikor áprilisban készítettem, import eperből, ugyanis határidőre kellett készítenem. Aztán jól meg is jelent május elsején a Recept és Rejtvény című kiadványban.

Last minute még elkészíthető, amíg van eper, szerintem kár lenne kihagyni.  Bár, ha jobban belegondolok, rebarbarából is biztosan nagyon finom, csak azt jól meg kell górni cukorral, különben baromi savanyú lesz. Az eperre viszont egy szikra cukor sem kell, mert elképesztően intenzív íze lesz a hőkezeléstől.

Ha még nem próbáltátok az epret különféle zöldfűszerekkel.: kakukkfűvel, rozmaringgal, bazsalikommal párosítani, javaslom, tegyetek egy próbát, nem fogjátok megbánni. Nem kell félni, a kakukkfű íze ebben a crumble-ben éppen hogy csak megmutatja magát.

Hozzávalók 2 adagra
250 g eper
2 ek (60 g) créme fraiche vagy mascarpone
2 tk frissen morzsolt kakukkfű
2 tk porcukor
a morzsához
50 g vaj
80 g liszt
20 g porcukor
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

Az epreket negyedeljük és elosztjuk 2 darab, kb. 13 cm-es kerámia formában. Megszórjuk a kakukkfűvel. A szobahőmérsékletű créme fraiche-t elkeverjük a porcukorral (ez el is hagyható, főleg ha mascarponét használunk) és rákenjük az eper tetejére.
A morzsa hozzávalóit összegyúrjuk, de nem egyneműre, mint a linzertésztát, hanem maradjon morzsás és elosztjuk az eper tetején.
25-30 percig sütjük, míg a morzsa megpirul a tetején.
Tipp: dupla adagban 24-26 cm-es pitetálban is készíthető.


4 megjegyzés:

  1. Helló mindenki,
    A nevem Mr., Rugare Sim. Hollandiában élek, és ma boldog ember vagyok? és azt mondtam magamnak, hogy minden olyan hitelező, aki megment és engem és a családomat a rossz helyzetünkből, minden olyan személyt átirányítok, aki kölcsönt keres neki, boldogságot adott nekem és a családomnak, euróra volt szükségem 300 000,00, hogy kezdjem az egész életemet, mivel egyedülálló apa vagyok 2 gyerekkel, találkoztam ezzel az őszinte és Allah-félő ember kölcsönadóval, aki segít nekem egy 300 000,00 eurós kölcsönnel, ő Allah-félő ember, ha kölcsönre van szüksége és visszafizeti a kölcsönt, kérjük, vegye fel a kapcsolatot vele, mondja meg neki, hogy (Mr. Rugare Sim) utaljon rá. Vegye fel a kapcsolatot Mohamed Careen úrral e-mailben: (arabloanfirmserves@gmail.com)


    HITELPÁLYÁZATI INFORMÁCIÓ ŰRLAP
    Keresztnév......
    Középső név.....
    2) Nem: .........
    3) Szükséges hitelösszeg: .........
    4) Hitel időtartama: .........
    5) Ország: .........
    6) Lakcím: .........
    7) Mobilszám: .........
    8) E-mail cím ..........
    9) Havi jövedelem: .....................
    10) Foglalkozás: ...........................
    11) Melyik oldalt kereste itt itt .....................
    Köszönöm és üdvözlöm.
    E-mail küldése: arabloanfirmserves@gmail.com

    VálaszTörlés

  2. Took me time to read all the comments, but I really enjoyed the article. It proved to be Very helpful to me and I am sure to all the
    commenters here! It’s always nice when you can not only be informed, but also entertained!

    visit my blog:: 일본경마

    VálaszTörlés
  3. BUSINESS LOAN PERSONAL LOAN HERE APPLY NOW WhatsApp +918929509036 financialserviceoffer876@gmail.com Dr. James Eric

    VálaszTörlés
  4. Hitelre van szüksége? személyi kölcsönök? üzleti hitelek? karácsonyi kölcsön? jelzáloghitelek? mezőgazdasági és projektfinanszírozás? mindenféle hitelt adunk 2%-os kamattal! Kapcsolattartó e-mail; (richardcosmos5@gmail.com)

    Sürgős kölcsön ajánlat.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails