2010. április 19., hétfő

Még mindig eper


Szeretem a gyors és egyszerű dolgokat. Ebben a levesben pedig éppen ez a nagyszerű - mindamellett, hogy nagyon finom - hogy, bár nem mértem az időt stoperral, de úgy kb. 2 perc alatt kész.
Mentás eperkrémleves (4 adagra)
25 dkg eper
3 dl tejszín
4 dl tej
15 dkg kristálycukor
4-5 levél menta
Díszítéshez:
4 mentelevél
Az epret megmossuk, kicsumázzuk, a mentalevelekkel turmixgépben pépesítjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tejszínt, a tejet és tovább turmixoljuk. Tálalásig hűtőben tartjuk.
Ha gazdagítani akarjuk, készítsünk hozzá túróhab galuskát az alábbiak szerint (ez esetben viszont a mentát hagyjuk el a levesből):
17 dkg tehéntúró
3 dkg búzadara
1 tojás
1 csipetnyi só
Az anyaghányad nagyon fontos! Pontosan mérjük ki a hozzávalókat - különben vagy beton lesz a galuskánk, vagy folyós...) A túrót áttörjük, sózzuk, hozzáadjuk az 1 db tojássárgáját és a búzadarát, jól összedolgozzuk, majd hozzá keverjük a keményre felvert tojásfehérjét. Kb. ½ óra pihentetés után mokkáskanál (!!!) segítségével forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Tálaláskor jól lehűtve az eper krémlevesre helyezzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails