2010. június 4., péntek

Kandírozott levendula



Bizonyám, a levendula nem csak molyirtásra jó. :) A kandírozott levendula kitűnően felhasználható pl. desszertek, krémpoharak díszítéséhez. Garantált siker.


Az elkészítés apropóját a Dining Guide-os epres receptverseny adta, bodzahab tetjére fog kerülni, a többit majd később :)


A tojásfehérjét pici vízzel kissé felverjük.
A kristálycukrot egy tálra szórjuk.
A levendulákat belemártjuk a tojásfehérjébe, jól lecsöpögtetjük, majd beleforgatjuk a kristálycukorba. Kissé lerázzuk.
Napon - amit már nem láttunk egy hónapja, csak víz-víz-víz...(vagy sütőben 60 fokon) teljesen megszárítjuk. Utóbbi több órát vesz igénybe.


Az anyaghányad nyilvánvalóan annak függvénye, mennyi kandírozott virágot szeretnénk. Egy tojásfehérje elég nagy mennyiségre elég.


Elkészíthető más ehető virágból is (pl. orgona, ibolya), erre nézve lásd ezt az igen hasznos oldalt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails