2010. július 10., szombat

Cseresznyés túrótorta


Hozzávalók
A "tésztához":

250 gr kakaós omlós kesz (nálam teljes kiőrlésű Győri édes)
110 gr vaj
A krémhez:
500 gr túró
200 gr krémsajt
3 tojás
1 dl olívaolaj
6 ek tejföl
porcukor (kb 10-15 dkg) vagy édesítő ízlés szerint
30 dkg kimagozott cseresznye


Elkészítés:


A kekszet robotgépben ledaráljuk, majd az olvasztott vajjal összegyúrjuk és egy kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. (Morzsás, nem kell aggódni.)
A krém hozzávalóit (a cseresznyén kívül) beletesszük egy konyhai robotgépbe és jó krémesre eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a cseresznyét és egy pár pillanatra bekapcsoljuk a gépet (a cseresznye darabos maradjon benne.)
A túrókrémet ráöntjük a kekszes alapra, majd 180 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük. A sütő aljába tegyünk egy vízzel teli másik tepsit.
Hűtőben dermesztjük (legjobb egy egész éjszakán át.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails