2010. július 1., csütörtök

Tojásmentes krémsajtos túrótorta


Az egész ott kezdődött, hogy ötvözni akartam a cheesecake-et a túrótortával. Lányos zavaromban kifelejtettem a tojást (mondjuk este 10 óra volt, szóval lehet, hogy ennek is betudható:)) és erre csak akkor jöttem rá, mikor már a sütőben volt. Na sebaj, gondoltam, ha így is jó lesz, legalább a tojásallergiások is (amennyiben olvassák ezt a bejegyzést:) ) örülnek majd neki. Működött, de azért tojással valahogy krémesebb az állaga.

Krémsajtos túrótorta recept (23 cm-es tortaformához)
215 g omlós keksz (nálam Győri édes zabfalatok)
110 g vaj
500 g
túró
400 g
krémsajt (tömlős is jó)
1 kis pohár (175 g) tejföl
1 dl tejszín
1 ek vaníliakivonat
3 tojás (elhagyható)
1 púpozott ek étkezési keményítő
8-9 ek porcukor

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és az aljába helyezünk egy vízzel teli tepsit.
A kekszet ledaráljuk és az olvasztott vajat hozzáadva masszává gyúrjuk, majd egy 23 cm-es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk.
A túrót késes robotgéppel krémesre keverjük (vagy ha nincs robotgépünk, szitán áttörjük), majd hozzáadjuk a krémsajtot, a tejfölt, a tejszínt, a vaníliakivonatot, a porcukrot és a keményítőt, valamint a tojásokat (elhagyható!) és homogénné keverjük.
A túrókrémet a kekszes alapra öntjük és 50 percen át sütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd egy éjszakán át hűtőben dermesztjük.

2 megjegyzés:

  1. Kedves Bianka, nagyon finom, bár tojással jobb:) sőt, ha egy dl olajat adsz hozzá, még szaftosabb!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails