2010. október 30., szombat

Azok a csokis "izé"-k


Most kivételesen nem saját magam készítette süteményreceptet osztom meg Veletek. Tegnap lakásavató buliban voltunk drága barátnőmék csodaszép polgári lakásában, nagy belmagasság, tágas terek, olyan jól mutatnak benne az évek óta gyűjtögetett kis csecse-becséi, porcelánjai, csipketerítői, az antik bútorai, mindenféle gyönyörű kárpitok-drapériák, gyertyatartók és még sorolhatnám. Egy ékszerdoboz.

Befaltunk háromféle quiche lorraine-t (klasszikus, csirkés-fokhagymás, paradicsomos-mozzarellás) de nekem még ezekből a csokis "izékből" - ahogyan tegnap elneveztük őket - is sikerült eltüntetnem egy jó párat.

Annyira finomak, hogy ezt muszáj másnak is kipróbálnia, meg kell osztanom a blogom olvasóival, gondoltam, hátha még nem is hallottak róla - mint ahogy én sem. Akkor recept elkér, és fotózásnak nekilát.

Másrészt a lakás miliője is követelte, hogy - nosztalgikus hangulatú - képek készüljenek. Annyira gyönyörűséges ott minden, hogy kedvem lenne "műteremnek" kölcsönkérni néhanapján.  

Persze fények már nem voltak (hogyan is lettek volna este 10-kor) ételt nem vakuzunk - legalábbis "direktben" nem - az szentírás, úgyhogy szegény barátnőm csodaszép állólámpáját rakosgattam idébb-odébb, arról már nem is beszélve, hogy a dohányzóasztalkájáról is lepakoltam mindent. (A többiek cseppet sem néztek hülyének, egyik kezemben a fényképezőgép, a másikban az állólámpa és állok tanácstalanul. Utána meg guggolok, hasalok, kitámasztok. Legközelebb állvánnyal megyek hozzá vendégségbe??? :P)

Becsületes elnevezésük csoki labdák, és Snöcy blogjáról valók, egészen pontosan innen.

Nagyon egyszerű elkészíteni (a barátnőm szerint), az íze isteni, ajánlom mindenkinek sok szeretettel.



3 megjegyzés:

  1. Szió Drága Barátosném!

    Nagyon szépen köszönjük a kedves,dícsérő szavaidat,jól esik,hogy egy ilyen szuper "gasztroszakértőnek" is sikerült a tetszését megnyernünk.
    Bármikor jöhetsz hozzánk akár állvánnyal,akár anélkül, szívesen látunk!( műterem gyanánt is:))
    Puszilunk!!!!

    VálaszTörlés
  2. A lányokkal arról beszéltünk, ha majd megöregszünk egyszer nem most....majd akkor egymásnál teázunk és finom kis zserbót eszegetünk, és régen volt fiatalságunkra gondolunk:))Ez a kép és az írás hanem is Prust nyomán, de ezzel a csokis pöffeteggel ezt a hangulatot idézte:) Köszi ez nagyon kellemes film volt...megérte a torna mutatványt:)A süti is nagyon csinosra sikeredett:)) Gratulálunk a lakásavatóhoz, sok örömet kívánunk hozzá!!!

    VálaszTörlés
  3. Büszke vagyok Rád, hogy így kitettél magadért! Csörgedezik benned fotós vér ;)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails