2010. október 8., péntek

Padlizsán snack, vagy mi

Évekkel ezelőtt kedves szomszédasszonyomnál ettem ilyen padlizsánt. Neve nincs. A padlizsán snack volt a legértelmesebb elnevezés, amit ki tudtam találni rá. Hogy miért? Mert se nem -chips, se nem -ropogós, se nem panírozott.
Mégis, mindenki úgy ette a vendégségben, mintha chips lenne.
Értelmes képet készíten róla szerintem lehetetlen, de ha valakinek van ötlete, szóljon. :)
Hozzávalók: 
padlizsán
só 
olaj
tojásfehérje


Elkészítés:
A padlizsánt vékony karikára vágjuk, majd alaposan besózzuk  és állni hagyjuk (legalább fél órát) majd vízzel átmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük. Kissé felvert tojásfehérjébe forgatjuk és forró olajban oldalanként kb. 1 percig sütjük. Papírtörlővel kibélelt tálba szedjük ki. Kész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails