Hozzávalók 4 adagra:
60 dkg vargánya
6-7 dkg vaj
5 dkg liszt
2 dl tejszín
2 db tojássárgája
½ csom.petrezselyem
0,5 liter csontlé
5 dekagramm olvasztott vajon a szeletelt vargányát szotírozzuk, közben finomra vágott petrezselyemmel, sóval ízesítjük. Ha lepirult, liszttel meghintjük, összepirítjuk, majd csontlével felengedjük. Felforraljuk, majd kis lángon készre főzzük. Botmixerrel pépesítjük. Végül a tejszínnel elkevert tojássárgával (royal) sűrítjük, majd 2 dekagramm vajat is adunk hozzá.
1 szelet pármai sonkát száraz serpenyőben megpirítunk, majd apróra tördeljük.
Magvas kenyérből pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk, megkenjük vajjal, megszórjuk tetszés szerinti reszelt sajttal és sütőben vagy grill alatt a sajt pirulásáig sütjük.
Tálaláskor a leves tetejére szórjuk a pármai sonka chipset és sajttal pirított kenyérkarikákat adunk mellé.
Magvas kenyérből pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk, megkenjük vajjal, megszórjuk tetszés szerinti reszelt sajttal és sütőben vagy grill alatt a sajt pirulásáig sütjük.
Tálaláskor a leves tetejére szórjuk a pármai sonka chipset és sajttal pirított kenyérkarikákat adunk mellé.
Imádnáááám!
VálaszTörlésVégül a tejszínnel elkevert tojássárgával (royal) sűrítjük, majd 2 dekagramm vajat is adunk hozzá.
VálaszTörlésKedves Strassberry,nem lehet inkáb legír és montír!?
Amúgy gratulálok,csak így tovább!
Üdvözlette Hoffer Zsolt