2010. október 16., szombat

Vargányakrémleves


Hozzávalók 4 adagra:
60 dkg vargánya
6-7 dkg vaj
5 dkg liszt
2 dl tejszín
2 db tojássárgája 
½ csom.petrezselyem
0,5 liter csontlé

5 dekagramm olvasztott vajon a szeletelt vargányát szotírozzuk, közben finomra vágott petrezselyemmel, sóval ízesítjük. Ha lepirult, liszttel meghintjük, összepirítjuk, majd csontlével felengedjük. Felforraljuk, majd kis lángon készre főzzük. Botmixerrel pépesítjük. Végül a tejszínnel elkevert tojássárgával (royal) sűrítjük, majd 2 dekagramm vajat is adunk hozzá.

1 szelet pármai sonkát száraz serpenyőben megpirítunk, majd apróra tördeljük.

Magvas kenyérből pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk, megkenjük vajjal, megszórjuk tetszés szerinti reszelt sajttal és sütőben vagy grill alatt a sajt pirulásáig sütjük.
Tálaláskor a leves tetejére szórjuk a pármai sonka chipset  és  sajttal pirított kenyérkarikákat adunk mellé.

2 megjegyzés:

  1. Végül a tejszínnel elkevert tojássárgával (royal) sűrítjük, majd 2 dekagramm vajat is adunk hozzá.

    Kedves Strassberry,nem lehet inkáb legír és montír!?

    Amúgy gratulálok,csak így tovább!

    Üdvözlette Hoffer Zsolt

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails