Kész állapotában egyelőre nincs kép róla, majd csak holnap, ugyanis a hó ráesett a terasz tetejére és még annyi fény sincs, mint eddig. :) Remek.
Tokaji aszúzselés hízott kacsamájpástétom mellé képzeltem, foszlós kaláccsal, karácsonyra.
Hozzávalók (8 adagra)
2 db nagy birsalma
1 vöröshagyma
1 chilipaprika, kimagozva, nagyon apróra vágva
10 dkg méz
1 narancs reszelt héja és leve
3 ek fehérborecet
1kk só, őrölt korinder
fahéj, szegfűszeg
Elkészítés:
A birsalmát hámozzuk és cikkekre vágjuk, majd egy fél fahéjrúddal, pár szem szegfűszeggel, 1 ek. cukorral, fél citrom levével és vékonyan meghámozott héjával annyi vízben, ami ellepi, félpuhára főzzük. A birsalmákat kiemeljük, hűtjük, majd apró kockára vágjuk.
A hagymát vékonyra szeleteljük és 1-2 ek. olajon a mézzel együtt megpároljuk.
Hozzáadjuk a felkockázott birsalmát, a chilipaprikát, a narancshéjat és -levet, a koriandert, majd kis lángon, időnként kevergetve sűrűre főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése