Alapvetően nem szeretem az őszt. Sem a telet. De ahogyan a télben az egyetlen jó dolog a karácsony, (a síelésen kívül), az őszben a sütőtök.
Ennek az ételnek egyetlen hibája van - azon kívül, hogy kevés van belőle:) - hogy csak ilyenkor lehet készíteni. Eszméletlenül finom, az egyik kedvencem.
A recept Lajos Maritól származik (a 99 étel-33 étefotó sorozatból). A sütőtökpucolást és -darabolást nem számolva, roppant egyszerű elkészíteni.
Hozzávalók 4 főre:
4 db csirkecomb
600 g sütőtök
100 g húsos füstölt szalonna
8 gerezd fokhagyma
2 ek vaj
fél dl száraz fehérbor
2 dl tejszín
1 ág rozmaring
só, bors
Elkészítés:
A sütőtököt tisztítjuk, 2x2 cm-es kockára vágjuk.
A sütőtököt tisztítjuk, 2x2 cm-es kockára vágjuk.
A csirkecombokat megsózzuk, majd egy - sütőben is használható -serpenyőben, a felforrósított vajon mindkét oldalukat megkapatjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, aláöntjük a bort. Fedő alatt puhára pároljuk, majd a sütőbe tesszük és a bőrüket ropogósra sütjük 180 fokon.
A kockára vágott szalonnát egy szélesebb edényben megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sütőtököt és a rozmaringágat, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Fedő alatt, saját levében 15 percig pároljuk. A rozmaringágat kidobjuk.
A combokat kiemeljük, tálra rendezzük.
A visszamaradt pecsenyelét és a tejszínt hozzáöntjük a sütőtökhöz és nagy lángon, fedő nélkül összeforraljuk, majd a tűzhelyet azonnal elzárjuk.
A sütőtökragut a hús mellé halmozzuk. Sült burgonyával tálaljuk.
ÚÚÚristen, annyira szépek a képeid.
VálaszTörlésÉn megyek is bujdokolni. :-D
Ja és most fogok nekiállni a csokilabdának. Egyszerűen muszáj. :-DDD