2010. november 1., hétfő

Fokhagymás csirkecomb szalonnás sütőtökraguval


Alapvetően nem szeretem az őszt. Sem a telet. De ahogyan a télben az egyetlen jó dolog a karácsony, (a síelésen kívül), az őszben a sütőtök.

Ennek az ételnek egyetlen hibája van - azon kívül, hogy kevés van belőle:)  - hogy csak ilyenkor lehet készíteni. Eszméletlenül finom, az egyik kedvencem.

A recept Lajos Maritól származik (a 99 étel-33 étefotó sorozatból). A sütőtökpucolást és -darabolást nem számolva, roppant egyszerű elkészíteni.


Hozzávalók 4 főre:

4 db csirkecomb
600 g sütőtök
100 g húsos füstölt szalonna
8 gerezd fokhagyma
2 ek vaj
fél dl száraz fehérbor
2 dl tejszín
1 ág rozmaring
só, bors

Elkészítés:
A sütőtököt tisztítjuk, 2x2 cm-es kockára vágjuk.

A csirkecombokat megsózzuk, majd egy - sütőben is használható -serpenyőben, a felforrósított vajon mindkét oldalukat megkapatjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, aláöntjük a bort. Fedő alatt puhára pároljuk, majd a sütőbe tesszük és a bőrüket ropogósra sütjük 180 fokon.

A kockára vágott szalonnát egy szélesebb edényben megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sütőtököt és a rozmaringágat, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Fedő alatt, saját levében 15 percig pároljuk. A rozmaringágat kidobjuk.
A combokat kiemeljük, tálra rendezzük.

A visszamaradt pecsenyelét és a tejszínt hozzáöntjük a sütőtökhöz és nagy lángon, fedő nélkül összeforraljuk, majd a tűzhelyet azonnal elzárjuk.

A sütőtökragut a hús mellé halmozzuk. Sült burgonyával tálaljuk.

1 megjegyzés:

  1. ÚÚÚristen, annyira szépek a képeid.
    Én megyek is bujdokolni. :-D
    Ja és most fogok nekiállni a csokilabdának. Egyszerűen muszáj. :-DDD

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails