2010. november 6., szombat

Sütőtök krémleves

Bizonyára ez a pipilliárdadik sütőtök krémleves az interneten. Ennek ellenére érdemes kipróbálni. A pirított füstölt szalonna, a rozmaring és a szerecsendió kitűnő párosítás. Egy sósabb ízvilágú levest kapunk, (igazándiból nem is nagyon szeretem az édes leveseket, nálam a desszert legyen édes) ellentétben pl. egy narancsos sütőtök krémlevessel.


Anyaghányad (4 adagra)

80 dkg sütőtök
10 dkg húsos császárszalonna
2 dl tejszín
0,8 l csontlé

szerecsendió

tálaláshoz tökmag, napraforgómag

Elkészítés:

Az apróra vágott császárszalonnát egy ek. olajon megpirítjuk. A hámozott, magvazott tököt kockára vágjuk, a szalonnán 10-15 percig pároljuk, hozzáadunk egy rozmaringágat is és egy csipet frissen reszelt szerecsendiót. Csontlével felengedjük, puhára főzzük. Turmixoljuk. ha túl sűrű lenne, csontlével hígítjuk. Felforraljuk,  tejszínnel dúsítjuk és a tűzhelyet azonnal elzárjuk. Ha kell, sózzuk. Sütőben pirított magvakkal tálaljuk.
Figyelem: a rozmaringágat a pépesítés előtt el kell távolítani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails