Bizonyára ez a pipilliárdadik sütőtök krémleves az interneten. Ennek ellenére érdemes kipróbálni. A pirított füstölt szalonna, a rozmaring és a szerecsendió kitűnő párosítás. Egy sósabb ízvilágú levest kapunk, (igazándiból nem is nagyon szeretem az édes leveseket, nálam a desszert legyen édes) ellentétben pl. egy narancsos sütőtök krémlevessel.
Anyaghányad (4 adagra)
80 dkg sütőtök
10 dkg húsos császárszalonna
2 dl tejszín
0,8 l csontlé
só
szerecsendió
szerecsendió
tálaláshoz tökmag, napraforgómag
Elkészítés:
Az apróra vágott császárszalonnát egy ek. olajon megpirítjuk. A hámozott, magvazott tököt kockára vágjuk, a szalonnán 10-15 percig pároljuk, hozzáadunk egy rozmaringágat is és egy csipet frissen reszelt szerecsendiót. Csontlével felengedjük, puhára főzzük. Turmixoljuk. ha túl sűrű lenne, csontlével hígítjuk. Felforraljuk, tejszínnel dúsítjuk és a tűzhelyet azonnal elzárjuk. Ha kell, sózzuk. Sütőben pirított magvakkal tálaljuk.
Figyelem: a rozmaringágat a pépesítés előtt el kell távolítani.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése