2010. november 23., kedd

Fűszeres forró csokoládé


Barátnőzős-fimnézős-hideg téli estékre.

Egyszer régen egy családi összejövetelen ittam valami isteni forró csokit, s kiderült, a titok nyitja a pudingporban van. Attól olyan jó sűrű, krémes.

Mint már említettem, pudingport nem szoktam venni, hiszen az voltaképpen kukoricakeményítő és színezékek, aromák, így ebbe a forró csokiba is keményítő került.

Hozzávalók 2 adagra:

2 csapott tk keményítő
2 ek keserű kakaópor
4 dl tej
1 dl tejszín
4 kocka magas kakótartalmú étcsokoládé
pár szem szegfűszeg, fél fahéjrúd, pár szem csillagánizs
1 csomag Bourbon vaníliás cukor (illetve ízlés szerint pluszban cukor)

Elkészítés:

A tejet a fűszerekkel és a vaníliás cukorral lassan összeforraljuk. Ha felforrt, átszűrjük egy másik edénybe. (Tipp: a fűszereket tegyük teatojásba és akkor nem kell leszűrni, csak a teatojást kivenni.)

Közben egy nagyobb tálkában csomómentesre keverjük a keményítőt a tejszínnel és a kakóporral, majd adunk hozzá egy szedőkanál forró tejet és ezzel a keverékkel, folyamatos keverés mellett besűrítjük. Éppen csak forralunk rajta egyet, majd a tűzhelyet elzárjuk. Beletördeljük a csokoládét és addig kavargatjuk, míg felolvad. A végén egy tk. vajat is adhatunk hozzá, hogy ne bőrösödjön.

Tetején tejszínhabbal vagy önmagában tálaljuk. Tipp: a tejszínhabot kakaóporral, vagy mézeskalács fűszerkeverékkel, őrölt fahéjjal szórjuk meg.

Szemfülesek a fotó jobb sarkában észrevehetnek kis teasüteményeket, ők bizony ribizlis csokoládélekvárral töltött mogyorós aprósütik, recept hamarosan.


Ui:  "Kedves Télapó! Tavaly nem hoztad el a Ferrait. Ha jót akarsz, idén hozd el a Porshét."

Én a Télapótól az idén fééééényeket fogok kérni, mert botrány, hogy mennyire nem lehet fotózni. :(



3 megjegyzés:

  1. Én is ilyesfélén szoktam készíteni a krémes forrócsokit itthon. Csak a fűszereket variálom mindig kedvem szerint :)
    A fények kéréséhez pedig csatlakozom. Ha ketten kérjük, talán jobban figyelembe veszi :D

    VálaszTörlés
  2. Csodás fényképeket készítesz:-))
    Nagyon klassz a recept is!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm! Lélekápoló volt! :-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails