Ez is egy olyan étel, ami valószínűleg mindenkinek rotyogott már a fazékjában. Nálunk nagy kedvenc, régóta nem főztem már.
Én így készítem.
Hozzávalók 4 adagra:
20 dkg csirke- vagy pulykamell
fél kisebb fej hagyma
1 ek olívaolaj
1 közepes répa
1 nagyobb fej barna csiperke
1 maréknyi zöldborsó
6 dl zöldség vagy csirke alaplé
ízlés szerint moerzsolt tárkony (nálam elég bőven)
ízlés szerint moerzsolt tárkony (nálam elég bőven)
1 púpozott ek étkezési keményítő (esetleg liszt)
2 dl tejszín
Elkészítés:
A csirkemellet apró kockára vágjuk, a répát karikára, a gombát (szárával együtt) laskára, a hagymát felaprítjuk.
Az olívaolajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a húst és a répát és addig pirítjuk, míg a hús kifehéredik.
Felönjük csontlével. Na, most lehet megkövezni. Kivételesen, mivel kifogytam az alapléből, leveskockát használtam. Na de milyet! Bio leveskockát, a csomagláson lévő leírás szerint semmi káros nincs benne (pl. só, tyúkzsír, zöldségek: zeller, petrezselyem, sárgarépa stb., szóval semmilyen xantángumi, guargumi, nátrium-puttypurutty és társai) Komolyan mondom, azonnal kiszúrom, ha valaminek maggi íze van, de ennek semmi mellékíze nincs.
Hozzáadjuk a gombát, tárkonnyal ízesítjük és fedő alatt kis lángon készre főzzük. Amikor a répa megpuhult, azaz a legvégén adjuk hozzá a zöldborsót ( a zöldborsónak bőven elég ennyi hőkezelés, így marad jó zsenge és nem lesz "ráncos", színtelen-íztelen).
Íme szép példája annak, miért is jobb, hogy abbahagytam a bloggerkedést... :-DDD
VálaszTörlésGigalájk.
Puszizlak.
Ó,észvesztően jól néz ki,és az íze is biztos,ma na nem inkább holnap elkészítem....remélem sikerül,Pusz
VálaszTörlésCsatlakozom az előttem szólókhoz, de hozzátenném: Ezek a képek valami gyönyörűek! Érdemes volt benézni!
VálaszTörlésGratulálok!!!!
Valóban minden háznál főztek már ilyesmit. Nálunk legalább a századforduló óta. (Nem az ezredfordulóra gondolok!).
VálaszTörlésbernar@t-online.hu