2011. január 23., vasárnap

Férfiasan tökéletes: chilis sertésszelet sült zellerrel


A sült zellert először egy éve próbáltam ki, mégpedig zelleres bugonyapüré formájában. Valami elképesztő íze lesz a zellernek, ha vajon megpároljuk/pirítjuk.

Önmagában is megenném, de egyesek nem tudják elképzelni a zöldséget hús nélkül. Sőt, semmilyen ételt hús nélkül. :)

Azt már tudjuk, hogy a férfiak szeretik a sertéshúst. Meg a chilit. Ha a zellert esetleg elutasítanák, mondjátok meg nekik, hogy potencianövelő hatása van. Garantálom, hogy meg fogják enni. Ha mégsem menne, bele lehet csempészni egy kis burgonyapürébe.

Negyed óra alatt elkészíthető finomság.

Hozzávalók 2 adagra:

4 kisebb szelet karaj
3 ek vaj
őrölt chilipaprika
só, frissen őrölt bors
1 nagyobb zellergumó (30 dkg tisztán mérve)

Elkészítés:

A hússzeleteket gyengéden sózzuk, frissen őrölt borssal és chilivel megszórjuk. Én nem szoktam pácolni, mert ha jó friss, zsenge a karaj (főleg, ha malackaraj) nem igényli.

A zellert hasábokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd 2 ek, erősen felhevített vajon roppanósra megpirítjuk.

Szűrőlapáttal kiszedjük, és ugyanebben a  serpenyőben megsütjük a hússzeleteket, oldalanként pár perc alatt, kisebb lángon. A karajnak nem kell sok idő, ne süssük túl, mert kiszárad. A sütési idő végénél egy ek vajat tegyünk a serpenyőbe és azzal locsolgassuk a húst.

Kész.

6 megjegyzés:

  1. Roppant jól néz ki! Ezt a zeller-dolgot is ki kell próbálnom, tavaly valaki sütőben sütötte, enyhén megspriccelve olajjal. Nem várhatok vele tovább, izgalmas íz!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép, nagyon beszédes, és nem kell hozzá túlzott képzelőerő, hogy mennyire finom. Nagyon kreatív megoldás. Egyszerűen tetszik!

    VálaszTörlés
  3. Trinity, mesterszakács: köszi! A sült zeller az egyik kedvencem! Hihetetlen, hogy egy kis hőkezelés és finom vaj mit hoz ki a zellerből! :)

    VálaszTörlés
  4. Szia Juci, ha van kedved nézz be hozzám, vár Rád valami apróság :-) Memi

    VálaszTörlés
  5. Nem marad rágós a husi ilyen rövid sütési idővel?

    VálaszTörlés
  6. nem, éppen ellenkezőleg, ha agyonsütjük, akkor lesz rágós :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails