2011. október 18., kedd

Sütőtök krémleves (zsályával, sonkával...vagy baconnel)


Igen tudom, már megint sütőtök. És ezzel még koránt sincs vége. Mert szeretem. A sütőtököt is. Meg a sűrű leveseket is. És a fél óra alatt elkészíthető dolgokat is.

Ugye Ti is? ;)

Hozzávalók 4 adagra:

fél kiló sütőtök (tisztán mérve)
10 dkg bacon  (vagy speck sonka, pármai sonka, netán St. Daniele sonka)
7-8 dl alaplé (vagy maradék húsleves)
kis marék aprított friss zsálya
1 dl habtejszín

Elkészítés: 

Egy evőkanál vajon pirítsuk meg a kockára vágott sonkát /bacont és a sütőtököt, majd amikor már majdnem puha (de még van tartása, fogkemény), 4 evőkanálnyit vegyünk ki belőle és tegyük félre a tálaláshoz. 

Adjuk hozzá az aprított zsályát. Öntsük fel az alaplével, főzzük puhára, botmixerrel pépesítsük, majd tejszínnel dúsítsuk.

Tálaláskor levesbetétként a sütőtök-és sonkakockákat tegyük bele.

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails