2011. november 12., szombat

Az ősz színe java és egy kis Márton-nap


Murphy nem szeret engem, erre már másodjára kellett rájönnöm. Mi az a két időpont (sem előtte, sem utána egy héttel, hanem egy adott nap) amikor NEM lehet sehol friss fügét vásárolni? Elárulom. Mindig az aktuális, fügével  tervezett főzősulis menü előtt EGY NAPPAL.
Tavaly a fügével töltött kacsacombot kényszerültünk fügebefőttből készíteni, idén kékszőlő került az eredetileg fügével tervezett salátába. Persze így is nagyon finom, ne de azért mégiscsak...

„Az ősz színe-java” saláta a Márton nap jegyében

Hozzávalók 4 adagra:
4 marék rukkola (vagy madársalátával vegyesen)
4 szem füge
10 dkg kecskesajt/brie sajt vegyesen
kb. 2 csapott ek pirított fenyőmag

egy egész, kb. 30 dkg-os libamell
öntet: 4 ek olívolaj,  1 ek fügemustár, 2 ek méz, 1 ek balzsamecet, 1 mk só, alaposan kikeverve


A libamellet sózzuk, borsozzuk, bőrét keresztirányban bevágjuk. Forró serpenyőben, közepes lángon a bőrével lefelé addig sütjük, míg minden zsiradék kisül belőle és ropogós lesz, közben a tetejét  kisült zsírral locsolgatjuk. Majd megfordítjuk és a húsos oldalát kb. 3-5 percig sütjük. Serpenyőben pihentetjük, majd langyosan vékony szeletekre vágjuk.
A rukkolát tányérra helyezzük, ízlésesen elrendezzük rajta az apróra vágott/tépkedett sajtot, a fügecikkeket, meglocsoljuk az öntettel, megszórjuk pirított fenyőmaggal és legyezőszerűen elhelyezzük rajta a libamell szeleteket. Azonnal tálaljuk. 

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails