2011. december 4., vasárnap

Keksz chilivel és mangóval


A chili-mangó párosításról a chutney jut eszembe. Jelentem, kekszben is működik. Nem kell megijedni, nem csíp (csak egy leheletnyit), de ha gyerekeknek készítjük, elhagyható.

Szuper kis gasztroajándék lehet akármilyen alkalomra (az most úgyis rettentő trendi dolog). Boltban tuti nem kaptok ilyet.


Hozzávalók kb. 30 db-hoz:
90 g olvasztott vaj
120 g cukor
2 tojás
170 g liszt
100 g fehércsokoládé
50 g aszalt mangó
2 tk chilipehely
fél tk szódabikarbóna
csipet só

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A cukrot habosra keverjük a tojásokkal, majd a többi összetevőt (a csoki és a mangó kivételével) hozzáadva egy fakanállal/spatulával gyors mozdulatokkal összekeverjük. Végül belekeverjük az apróra darabolt csokoládét és a mangót is.

Teáskanállal sütőpapírral borított tepsire halmozzuk (12 db fér el egymás mellett egy nagy tepsin) és 10 perc alatt készre sütjük. Megvárjuk, míg kissé kihűl és csak aztán emeljük le a tepsiről. 

Dobozban sokáig eláll.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails