...fehércsokis túrókrémmel. Egy kedves barátnőm említette, hogy Bécsben egy kávézóban evett valami nagyon csokis, nagyon finom muffint, aminek a tetején egy - valószínűleg fehércsokis - túrókrém volt, és megkért, ki tudnék-e agyalni valami receptet.
Íme. Igaz, nem tudom, hogy az enyém hasonlít-e a kávéházihoz, mert én utóbbit nem kóstoltam.
Más: tulajdonképpen sosem értettem a különféle mintás muffinpapírok értelmét. A sütést követően ugyanis a minta már alig vehető ki. Az enyém pl. angyalkamintás volt, de ezt szerintem senki meg nem mondaná...
Hozzávalók 12 darabhoz:
55 g vaj
35 g magas kakaótartalmú étcsokoládé
130 g liszt
1 tojás
100 g barnacukor
100 g kefir vagy natúr joghurt
fél tk szódabikarbóna
1 ek (10 g) keserű kakaópor
1 tábla (100 g ) sima étcsokoládé
tetejére:
350 g krémes tehéntúró
150 g fehér csokoládé
Megj.: kis méretű muffinsütőben sütöttem.
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A vajat kis lángon megolvasztjuk és beletördeljük a 35 g étcsokit.
Egy tábla sima étcsokit nagyon apróra vágunk, félretesszük.
A cukrot habosra keverjük a tojásokkal, majd hozzáadjuk a kefirt/joghurtot, lisztet, szódabikarbónát, végül az olvasztott vajas csokit. Muffinpapírral bélelt formába kanalazzuk (teli) és 20 percig sütjük. Ne tovább, mert kiszárad.
Ugye mondom, hogy nem látszik a minta... |
A krémhez - ha nem krémtúrót használunk - a túrót késes mixerrel elpépesítjük, és hozzáadjuk a megolvasztott fehér csokoládét. Én nem tettem bele cukrot, de ki-ki ízlése szerint.
Csillagcsöves habzsák segítségével a kihűlt muffinok tetejére halmozzuk a krémet.
Nagyon jól néznek ki, kipróbálásra előjegyezve!
VálaszTörlésNagyon kívánatosak a muffinjaid, és gyönyörűek a képek is!
VálaszTörlésFolyamban a készítés, megmutatom, ha kész. Fiaim kívánságára nagyon csokisan!
VálaszTörlésKöszönjük a receptet!
Bár nekem csak nagy muffinformám van, de így is isteniek lettek ezek a cupcake-ek (7 db lett). Nagyon csokis, és az a túrókrém a tetején! Mmmmmmm...Mindennap tudnék enni belőlük :)
VálaszTörlés