A mai ebédem. Rájöttem, hogy baromi jó dolog ez a blogolás, csak éppen - az egyetlen - káros mellékhatása, hogy a ruháim kezdenek összemenni. :) Szóval, addig kell észbe kapni és kordában tartani azt az 1-2 plusz kilót, amíg még nem késő.
Amilyen gyorsan elkészült, olyan gyorsan el is fogyott ez a kis ebéd, hivatalos nevén chilis-szezámmagos pulykamell-fodor, rukkolás-céklás-kecskesajtos-mandarinos salátával. Tökéletes választás, ha valami könnyű, mégis különleges, és nem utolsósorban gyorsan elkészíthető ételre vágyunk. Kalóriatartalma alacsony, szénhidrát-tartalma elhanyagolható, ráadásul egészséges is, szóval éppen beillik az étrendembe. :) Meg amúgy is olyan szemet gyönyörködtető ez a sok szín, nem igaz? Talán bizarrnak tűnhet a mandarin a salátában, de nagyon jók voltak együtt a sajttal és a rukkolával, hozzá a kellemesen csípős, a szezámmagtól ropogósan omlós hússal.
Mire lesz szükségünk hozzá? Mennyiségeket nem írok, nyilván kinek étvágya és kapacitása szerint.
pulykemell
chilipehely
só
szezámmag
napraforgóolaj
rukkola
cékla
kecskesajt
mandarin
A salátához a céklát gyufaszálra vágjuk, majd sós, lobogó vízben pár percig éppen hogy csak megfőzzük, roppanósra. Leszűrjük, hűtjük, majd összeforgatjuk a rukkolával, kockára vágott kecskesajttal és mandarinnal. Pici olívaolajat öntünk (fújunk) rá és óvatosan összeforgatjuk.
A pulykamellet ujjnyi csíkokra vágjuk, majd saslikpálcikára húzzuk hullám alakban. Megkenjük egy kis olajjal, sózzuk, chilivel hintjuk és egyenletesen megszórjuk szezámmaggal. Felhevített serpenyőben kevés olajon minden oldalát átsütjük (kb. 2 perc oldalanként). Azonnal tálaljuk.
Ez valami eszméletlenül finom lehet, jó kis recept!
VálaszTörlésAmikor elkezdtem írni a blogomat, én is híztam néhány kilót. Mostmár visszafogtam magamat, és végre a kilók is elkezdtek leapadni:) A salátád nagyon kívánatos a csodaszép színeivel!
VálaszTörlésNem mellesleg nagyon jó a blogod és gyönyörűek a fotóid! :))
Lilla, Csiperke, köszi! :) nagyon finom volt és jól is laktam vele.
VálaszTörlés