2012. március 26., hétfő

A szuflé halála

...az időhúzás. Persze ezt senki nem fogja elhinni :), de akkorák lettek a túrószuflék, mint egy ház, úgy feljöttek, hogy csak na (a peremen túl vagy 2 centire!) Nyilván tudtam előre, hogy nem lehet tökölni (már bocsánat), így előkészítettem a fotóhelyszínt (erős túlzással helyszín, a nappali egyik sarka), beállítottam a gépet a fényekhez, derítő felállítva, hogy mikor készen vannak, csak kattintani kelljen. Ennek ellenére , mire egyenként bedzsasszáztam velük a szobába (kettőt nem tudtam megfogni sütőkesztyűben), illetve észrevettem, hogy a kiskanál pl. elmozdult, a porcukorszóró nem a legjobb szögben van, satöbbi),jól össze is estek. Pedig 2-3 perc volt az egész.

Árulja már el valaki, a magazinokba hogy fotózzák a szuflékat???? Le vagyok sújtva. 

Mindenesetre finomak lettek. A receptet a Bábel étterem séfjétől, Lőrincz Györgytől kaptam. Jó. Nagyon jó. Azt mondta, van egy grillázs alapú diószuffé receptje is, de azt nem árulhatja el, különben meg kellene hogy öljön :) Még szerencse, hogy nem szeretem a grillázst, de a diót se nagyon.

itt még egész jó volt a helyzet, de mire megigazgattam a kiskanalat (jobb sarok) sajnos már menthetetlen volt a dolog

pöti szuflé
jó habos-levegős lett
Hozzávalók 4 adagra:
200 g túró
4 tojás
fél vaníliarúd
40 g vaj
50 g cukor (nálam nyírfacukor volt)
10 g liszt (nem elírás)

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A szufléformákat kivajazzuk, lisztezzük.
A túrót a vajjal, a tojások sárgájával és a vaníliamaggal késes mixerben egyneművé keverjük. A fehérjét a cukorral habosra keverjük, és lazán beleforgatjuk a túróba, majd rászitáljuk a lisztet (kb. 2 teáskanál). A formákba adagoljuk, amiket tepsibe állítunk és a forma feléig felöntjük meleg vízzel. 

30 percig sütjük, majd azonnal tálaljuk. 

Egy jó kis savanykásabb dzsemmel az igazi. 

7 megjegyzés:

  1. Nekem már többször sikerült fotózni :) pl ezt http://www.colorsinthekitchen.com/2011/01/korte-szufle.html. nálam olyan 10 perc után adta meg magát. amúgy szerintem nagyon guszta a szufléd!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. azon gondolkodtam közben, hogy ebben a túrószuffléban alig, és tényleg alig van liszt, szerintem ez lehet az oka, hogy olyan hamar összeesett...

      Törlés
    2. fú, de gyönyörű a körteszuffléd! :)

      Törlés
  2. Nagyon megenném, akkor is, ha enneka fele lenne:) Szerintem nagyon jó lett!

    VálaszTörlés
  3. Nekem is 4-ből csak egyet lehetett fényképezni:-))
    http://gesztenyeblog.blogspot.com/2011/11/birsalma-szufle.html

    VálaszTörlés
  4. nyomd minimálban: fehér abrosz/lightbox és szuflé only :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails