2012. március 3., szombat

Túrómousse golgotagyümölcs szósszal


Végre itt van a tavasz, süt a nap, 15 fok van, csiripelnek a madarak! Ennek örömére egy rém egyszerűen elkészíthető desszertet hoztam: túróhab, napsárga színű gyümölcsszósszal.

(4 adagra)

250 g tehéntúró
100 g fehércsokoládé
200 ml tejszín

2 db golgotagyümölcs (passion fruit)
1-2 ek porcukor

A túrót robotgéppel pépesítjük, a csokoládét felolvasztjuk és alaposan kikeverjük a túróval. Ízlés szerint  porcukrot is adhatunk hozzá, bár szerintem anélkül is elég édes (és finom). A tejszínt kemény habbá verjük, lazán beleforgatjuk a túrókrémbe. Poharakba töltjük, hűtőszekrényben tároljuk tálalásig.

A gyümölcsöt kettévágjuk, a belét kikaparjuk, szitán áttörjük. A magokat kidobjuk. A gyümölcslében elkeverjük a cukrot és éppen hogy összemelegítjük, hogy a cukor elolvadjon. Hűtjük, majd tálaláskor a krémpohár tetejére öntjük.

1 megjegyzés:

  1. huhh nagyon jól néz ki! ezek a kedvenc desszertjeim (enni is meg csinálni is), a kanalazós-krém + gyümölcs/karamell/csoki finomságok. de valahogy a legtöbb embernek nem jut eszébe ilyeneket készíteni

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails