2010. június 15., kedd

Gnocchi cukorborsóval és szárított paradicsommal

Ezt az ételt nagy szerelmem, Szívemcsücske Jenei Tamás (TV Paprika) készítette még vagy 2 éve, gyorsan lekapartam egy fecnire, azóta nagyon sokszor elkészítettem már. Zsenialitása az egyszerűségében rejlik: egyrészt a gnocchit nem kell külön megfőzni, másrészt külön mártást készíteni. Na és az íze-illata...azonnal egy olasz kisvendéglőben érzi magát az ember. Jenei Tamás füstölt lazaccal és spárgával göngyölt halibutfilét készített mellé, de ez így önmagában is nagyon laktató. Mivel sem halibutfilé, sem spárga nem volt itthon, "csak" gnocchi készült, de ami késik,az nem múlik.

Ha készen kapható gnocchival készül (bár ez utóbbi félmegoldás, noha vannak nagyon jó minőségű kész gnocchik) akkor 10 perc alatt az asztalon van. Hát nem zseniális?!

Hozzávalók 4 főre:
40 dkg gnocchi
1 dl olívaolaj
20 dkg cukorborsó
6 dl tejszín
10-12 db aszalt paradicsom
fél fej (kb. 5 gerezd) fokhagyma
kisebb csokor friss bazsalikom
pici só, bors
Az olívaolajat egy szélesebb serpenyőben felhevítjük, majd a gnocchit megpirítjuk rajta. (A szélei pirosasak lesznek.)
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott bazsalikomot, a darabokra vágott szárított paradicsomot, valamint a cukorborsót és pár percig együtt pirítjuk (vigyázzunk, hogy a fokhagyma meg ne égjen, kevergessük, illetve legjobb, ha rázogatjuk a serpenyőt, hogy ne nagyon törjük össze a gnocchit.)
Felöntjük a tejszínnel és addig főzzük, míg a tejszín mártás-sűrűségű lesz és szépen bevonja a gnocchikat(pár perc).
Gyengéden sózzuk-borsozzuk (vigyázva, mert a szárított paradicsom elég sós.)
Parmezánforgáccsal tálalhatjuk.

9 megjegyzés:

  1. Alázatos szolgája!

    A képek is saját gyártásúak? Tehát a végtermékben is az Ön kacsóit tisztelhetem? Önt dícsérik a nyálmirigyben kialakult rebellió hírnökei?
    Dugába dőlt monológom abba is hagyom... Remélem dialóggá szépíti a sors....

    VálaszTörlés
  2. Igen, a képek is sajátok, némelyik kissé béna, de nézze el nekem, mert még elég kezdő vagyok.

    VálaszTörlés
  3. Hmm, ez igen jól néz ki, mindent imádok ami benne van, tuti ki lesz próbálva. Köszi :)

    VálaszTörlés
  4. Kedves Samy, ez tényleg leírhatatlanul finom...hát igen, Jenei Tomi, az Jenei Tomi :))))a gnocchi jó puha, a borsó roppan...áááá, kár, hogy én egy kanállal ettem belőle, mert vadul fogyózom, úgyhogy nagy duzzogva elszürcsöltem tegnap este a fehérjeturmixomat...:(

    VálaszTörlés
  5. :) én is épp diétázom, úgyhogy teljesen megértelek, én is csak később tudom majd kipróbálni :( brühühü. Sajna már kezd meglátszani rajtam ez a gasztro blog dolog, meg kell előznöm a még nagyobb bajt! Jó turmixozást nekünk, én ananász-kivit nyomok ;)

    VálaszTörlés
  6. Lányok, lányok! L-Ú-G-O-S-Í-T-Á-S! :-D
    Estére nem eszünk gyümit. Akkor sem, ah eltekintünk attól a ténytől, hogy savasít.
    Fehérjeturmix tejjel vagy vízzel?
    Kerültnétek csak az én szárnyaim alá...A gasztroblog nem feltétlenül ártalmas hobby... :-DDD

    VálaszTörlés
  7. Lúgosítok én ezerrel, de elhiheted, hogy egy nagy tál gorgonzolás tagliatelléhez képest nagy lemondás a fehérjeturmix. Nekem ez - természetesen edzéssel együtt - eddig bevált. Még akkor is, ha savasít. :DDD
    De mingyá át is nézek hozzád, aztán jól leszedek egy csomó lúgosító receptet.

    VálaszTörlés
  8. Hát ez nempiskóta! Tegnap gnocchi-rajongó lettem. Hála Neked meg a Mesternek:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails