2010. augusztus 19., csütörtök

Áfonyás limoncellós lepény

Estére barátok jönnek szalonnát sütni, gondoltam, kellene valami édeség. Ezek voltak itthon :DDDD Eredetileg leveles tésztával szerettem volna, de biztos csak álmodtam, hogy van még egy zacskóval a fagyasztóban, ezért aztán réteslappal helyettesítettem. Nagyon finom lett, szerintem leveles tésztával is meg lehet próbálni bátran. Azt gondoltam, a limoncellót nem lehet majd benne érezni, de tévedtem.




Áfonyás limoncellós lepény ricottával:
Hozzávalók:
fél csomag réteslap
25 dkg mascarpone
25 dkg ricotta vagy túró
5 ek porcukor (vagy lehet több is, ízlés dolga)
fél citrom reszelt héja
6 cl limoncello lkőr (olasz citromlikőr)
2 ek citromlekvár
3 egész tojás
20 dkg friss áfonya




Elkészítés:
Egy közepes tepsit kivajazunk és beterítünk 8 rétegben réteslappal úgy, hogy a tepsi szélét is befedje kissé.
A többi hozzávalót - az áfonya kivételével - egy késes robotgépben, vagy ha nem durva szemcséjű a túrónk, hanem a papírcsomagolású, akkor sima mixerrel, vagy akár kézzel jó alaposan kikeverjük.
A masszát a réteslapra öntjük, majd rászórjuk az áfonyát.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb 20 perc.
Hűtve lehet szeletelni.

4 megjegyzés:

  1. Pazarul néz ki ez a limoncellós lepény.
    Őszintén gratulálok! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm,igazán megtisztelő, éppen Öntől...a minap belinkeltem a pörköltös posztját egy receptoldalon, amikor valaki azt fejtegette egy pacalpörkölt kapcsán, hogy annyi kiló hagyma kell a jó pörkölthöz, ahány kiló a hús...borzalom.

    VálaszTörlés
  3. huuuu, ez nagyon durván jól néz ki. én eddig miért nem jártam itt Nálad???!!!

    VálaszTörlés
  4. Szia, köszi! Én szoktam Nálad járni, Puffin - lekvár :)))) Ui.: "Fogolyok kettő, fogolyok, kettő...nekem fogolyok".

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails