2010. augusztus 14., szombat

Sajtos sertéskaraj

Ezt az ételt nagymamám készítette nagyon sokszor, a mi családunkban egyszerűen "sajtos hús" a neve. Ne spóroljunk a borssal, mert ennek az ételnek az adja meg a jellegét.



Hozzávalók:
6 szelet sertéskaraj
15 dkg trappista sajt
1 tojás sárgája
3-4 ek tejföl
őrölt bors
tepsi kikenéséhez: sertészsír
A hússzeleteket jó vékonyra kiklopfoljuk, majd óvatosan sózzuk és alaposan meghintjük frissen őrölt borssal.
A húst kizsírozott (nem olajozott) tepsibe tesszük szorosan egymás mellé, nem baj, ha kissé fedik egymást.
A sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, és a tojássárgával, egy jó teáskanálnyi őrölt borssal, valamint annyi tejföllel, hogy jó sűrű masszát kapjunk, kikeverjük. Sózni nem kell!
A sajtos masszát eloszlatjuk a hússzeleteken, majd kb. 180-200 fokon aranybarnára sütjük (kb. 20 perc.)
Ha kissé hűlni hagyjuk, miután megsült, téglalap alakúra lehet szeletelni. Másnap, hidegen is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails