Ezt a zelleres paradicsomsalátát az olaszországi nyaralásunk alkalmával a szálloda éttermében szolgálták fel a reggelihez. Zavarba ejtően egyszerű, és isteni finom.
Két tanulságot szűrtem le: az egyik, hogy eddig a zeller levelét általában kidobtam...(tudom, mea culpa maxima) A másik: nem gondoltam volna, hogy 1500 kilométert kell utazni ahhoz, hogy rájöjjünk, a zeller és a paradicsom milyen jó párost alkotnak ebben a formában. Valamint, hogy egy akár íztelen paradicsomot hogyan lehet "feljavítani" zellerrel.:)
A paradicsomot nagyobb kockákra, a zellerszárat vékony karikákra vágjuk, a zeller levelét pedig felaprítjuk. Kb. 3 db közepes paradicsomhoz 1 db zellerszárat számoljunk.
Az egészet egy tálban óvatosan összekeverjük, kissé sózzuk és az olívaolaj spray-vel megfújkáljuk. (Ha nincs ilyen spay-nk, meglocsoljuk, de nem kell rá sok.)
Hűtőben kb. fél óráig érleljük.
Ez a saláta frissen az igazi, másnapra "megplöttyed", úgyhogy frissen készítsük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése