2010. október 28., csütörtök

Legalja.hu

kép forrása: www.knorr.hu

Az alábbi leírás a Knorr e nagyszerű termékéről a cég hivatalos honlapjáról származik.

Az új Knorr Házias Levesalapokkal tovább bővült a Knorr Leveskocka termékkategória, hiszen a Knorr számára mindig fontos az újítás, az ízek gazdagítása, így legújabb termékét teljesen újdonságnak számító kocsonyás formátumba öntötte.

Az új Knorr Házias Levesalap koncentrált íz, mely kiváló minőségű alapanyagok, hús, zöldségek és fűszerek felhasználásával, lassú főzéssel készül. Az igazi jó leves esszenciája, amely kiválóan oldódik és telt, gazdag ízt ad.

Tartósítószert nem tartalmaz.

A Knorr Házias Levesalapot elsősorban levesekhez ajánljuk, de kiválóan alkalmas húsok, pörköltek, raguk, főzelékek vagy akár mártások ízesítésére is.

A Knorr Házias Levesalap kiváló alapanyagokból (frissen fagyasztott zöldségek, fűszerek, hús és húslékivonat felhasználásával) készül.

Ezeket – a leveskocka szárított és összepréselt összetevőivel ellentétben – magas hőfokon, 1 órán keresztül összefőzik, így a gyártási folyamat sokkal jobban hasonlít a hagyományos levesfőzőshez.

A Knorr Házias Levesalap a hagyományos leveskockához képest kevesebb sót tartalmaz és a vele elkészített étel teltebb, gazdagabb ízűvé válik.

Nyilvánvaló, hogy elő kellett állni valami újítással, hiszen a leveskockák kezdtek "cikivé" válni, miután egyre többen igényesek az iránt, amit megesznek. Sajnos még mindig nem elegen.
Az újdonság bevezetéséhez adva van egy sztárséf, aki mint elismert szakács, nem engedheti meg magának azt, hogy akármilyet főzzön - valahogy így szól a reklámszlogen. Bevallom, én is majdnem bedőltem, hiszen a szóbanforgó termék reklémarca hiteles (volt eddig, számomra.)

Aztán mégsem. Most mondjam azt, hogy meglepődtem? Korántsem. Valami ilyesmire számítottam, bár valljuk be, jó kis marketing papírba csomagolták.

Csak azt nem értem, hogyan húzódhat ilyen antagonisztikus ellentét a már-már szédelgő fedícsérésnek minősülő reklámszöveg és a valóság között.

Nem fogok értékítéletet írni, eléggé border line mozognék a témában a pocskondiázás és a véleménynyilvánítás között, nincs kedvem az Unilever jogászaival "harcba szállni" (nem mintha olyan sokan olvasnák ezt a blogot :) ) így hát csak a tényekre szorítkozom.

Nos, a termék csomagolásán az összetevők alatt az alábbiak olvashatók, melyet nagyon sokan nem olvasnak el, mert
1. hisznek a reklámban
2. nem is érdekli őket
3. nincs náluk a boltban az olvasószemüveg (ne tessék nevetni, tapasztalatból írom).

Szóval, vegyük sorba a házias levesalap összetevőit, egyenként:
víz, só (eddig rendben)
nátrium-glutamát, nátrium-gualinát (12 hétnél fiatalabb csecsemők, valamint asztmás betegek esetében fogyasztása nem ajánlott. Mivel lebontása során purin keletkezik, köszvénytől szenvedő embereknél problémák jelentkezhetnek, de ez nem jellemző, mivel az élelmiszerekben általában alacsony koncentrációban fordul elő. Forrás: Wikipédia)
tyúkzsír (na, még ez is rendben)
aroma (mustárral) - bővbben nem fejtik ki, passzolok
sárgarépa 1,7%
növényi zsír és olaj
élesztőkivonat
zeller 1%
xantán gumi, szentjánoskenyér liszt (ezek térfogatnövelő, ill. stabilizáló szerek)
tyúkhúspor ( WTF???)
petrezselyemlevél, keményítő, kurkuma, színezék (béta-karotin)

Szóval, akkor: Az új Knorr Házias Levesalap koncentrált íz, mely kiváló minőségű alapanyagok, hús, zöldségek és fűszerek felhasználásával, lassú főzéssel készül. Az igazi jó leves esszenciája, amely kiválóan oldódik és telt, gazdag ízt ad.


Az íze lehet, hogy koncentrált, a sok ízfokozótól, amit beletettek. Valóban kiváló minőségű alapanyag. Biztosan lassan főzték össze. A tyúkhúsport a xantángumival.

Tartósítószert nem tartalmaz. Ez nagyon fontos körülmény, a dobozon több helyen, jól láthatóan feltüntették. (felkiáltójellel a mondat végén.)

Minek is kellene bele tartósítószer, a többi katyvasz összetartja. Pont.

De hogy valami szép is legyen a poszt végén, íme a mai szerzeményeim. Őőők.: :D


 

13 megjegyzés:

  1. Hát ez tényleg undorító... ennél tán még a kocka is jobb?:-))
    Az én Anyukám kórházba került egyszer a nátrium-glutamát- tól...

    VálaszTörlés
  2. egy barátnőm (olvasószemüveg?) győzködött egyszer, hogy de nézd meg, a Knorrban nincs E, ez jó stb. Ránéztem az összetevők listájára, E tényleg nem volt, mert minden szemétnek kiírták a teljes nevét :-/

    Helga

    VálaszTörlés
  3. Strawberry! Teljesen egyezik a véleményem veled! Én is nagyot csalódtam, amikor ezt a reklámot először megláttam. Örülök, hogy erre rámutattál egy poszt erejéig. :((((

    Amúgy pedig igenis olvassák a blogod, köztük én is rendszeresen, mert nagyon jó, amit csinálsz. Szép fotók, klassz ételek. Csak így tovább! :))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó ismét. Néhol felnyerítettem... :-D
    Már teszem is ki a blogra!
    Köszönjük, hogy megírtad!

    VálaszTörlés
  5. Gasztroblogger telepátia...:-)
    Tegnap vettem a kezembe egy ilyen remekművet, épp volt nálam olvasószemüveg, így el tudtam olvasni az összetevőket. A tyúkhúspornál én is kiakadtam, de nem is azon, hogy por, hanem azon, hogy míg egy leveskockában 4% tyúkhúspor van, addig ebben a forradalmi újításban mindösszesen 0,36%. Na erre varjunk gombot!

    VálaszTörlés
  6. Én ilyeneket már meg sem nézek, nem hiszek a reklámokban :-((
    Szomorú, hogy mikkel etetnek bennünket :-(

    VálaszTörlés
  7. Latsia, igen, az allergiát is írták, mint mellékhatást, de nem akartam bemásolni, nehogy sokkot kapjanak, ha netán hipohonder hajlamúak is olvassák :)

    Szia gabojsza, hogy te mikre nem figyelsz...:D na, legalább akkor ez "egészségesebb" :DDD

    Mézigörl, köszi a dícséretet, olyan jól esett, igazáááán....

    Helga, a nátrium-glutamátnak is van E-száma (mint ahogy pl. a citromlének is)---ergo nem minden E betű bűnös :D

    VálaszTörlés
  8. Őszintén megmondom, "Knorr" címszó alatt futó dologtól semmi jót nem várnék, de kíváncsiságból én is elolvastam egy jó hete a boltban az összetevőket. Nem lepődtem meg, csak én is dühöngök csendesen (meg néha hangosan), mert rengetegen rohannak érte a boltba és azt hiszik, milyen jót tesznek a családjukkal. :(

    VálaszTörlés
  9. Odáig nem jutottam, hogy elolvassam az összetevőit, évek óta a konyhám környékére sem jön leveskocka vagy társai ... Amin én rendszeresen kiakadok az a tv reklámokban a "vacsora négy gombóc fagyi árából ...", ahol anyuka lelkesen szórja a csirkére a katyvasz fűszerport, azt már süti is és omlósz lesz ... ja, a katyvasz ára négy gombóc fagyi, a csirkét meg gondolom úgy dobják anyuka után a hentesnél ...
    Nagyon tetszik a poszt! Átvehetem? Természetesen hivatkozással.

    VálaszTörlés
  10. Szia Graffyka, megtiszteltetés lenne, természetesen átveheted! :)

    VálaszTörlés
  11. AzEszter-től "kallódtam" ide. Szerintem sztárszakácsunk arcáról süt a megfizethetőség, pénz beszél kutya ugat. Legegyszerűbb, ha tv-t se nézünk. Legalább e kábításoktól (is) megkíméljük magunkat, és nyugodt szívvel mehetünk a piacra vásárolni.

    VálaszTörlés
  12. Hm, a reklámban egyértelműen ez van: "ízfokozót nem tartalmaz". Ez akkor most nem bűntetendő?

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails