1. sosem sikerültek, pedig egy muffinon mit lehet elrontani (???!!!)
2. a muffint nem tartom éppen a gasztronómia tetőpontjának...nekem olyan...semmilyen.
Ehhez tartom is magam, csak a segíteni vágyás erőt vett rajtam. Történt ugyanis, hogy a kedvenc receptoldalamon diskurzus alakult ki a túró rudi muffinról, melybe én is bekapcsolódtam. Többen arra panaszkodtak, akik elkészítették, hogy a muffinok korongokká estek össze sütés során. Ajjaj, ez ismerős, ld. 1-es pont :)))) Vagy arra, hogy "bűn" édesek.
Szóval, nekiláttam, az eredeti recepttől teljesen elrugaszkodtam és sütöttem egy olyan túró rudis muffint, ami
1. nem esett össze
2. jó túró rudi ízűűűűűű.....
1. nem esett össze
2. jó túró rudi ízűűűűűű.....
A véleményem azonban ezúttal sem változott meg a muffinokról, finom-finom, de...pont. Mondjuk ez magánvélemény. :)
Aki szereti a muffint, annak meleg szívvel ajánlom.
Hozzávalók 16 db nagyméretű muffinhoz:
6 tojás
20 dkg kristálycukor
15 dkg liszt
6 dkg búzadara
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
1/2 kg szemcsés tehéntúró
1 cs sütőpor
3 db óriás túró rudi
100 g étcsokoládé
csipet só
1 ek vaníliaaroma
Elkészítés:
1.A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
2.A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, a fehérjét külön felverjük csipet sóval.
3.A cukros tojássárgához keverjük a lisztet, sütőport, túrót, vaníliaaromát, citromhéjat és -levet, valamint a nagylyukú reszelőn lereszelt (vagy késsel nagyon apróra vágott) étcsokoládét, végül óvatosan a fehérje felvert habját.
4.A legvégén óvatosan belekeverjük a karikára vágott túró rudit.
5.A masszát muffinpapírral kibélelt formába kanalazzuk (teli, kb. 2 ek.).
6.A sütő hőmérsékletét 150 fokra mérsékeljük és a muffinokat kb. 30 percig sütjük. Sütőt nem nyitogatjuk!
7.Amikor a sütési idő lejárt, a tepsit nem vesszük ki azonnal, hanem kinyitjuk a sütőajtót és várunk bő 5 percet. (Így elkerülhető az "összeseés".)
sütési hőfok: 150 °C
sütési mód: hőlégkeveréses
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése