Ez egy nagyon trükkös keksz. Ugyanis ha csak 15 percig sütjük, olyasmi, mint a piskótatallér (dobozba zárva még több nap múlva is puha) ha viszont 20 percig, akkor ropogós keksz. Én utóbbira szavazok, de ha valakinek bejön a boltokban kapható piskóta tallér, azt is lehet készíteni a tésztából. Sőt, ez esetben meg is lehet tölteni, pl. amaretto krémmel.
A recept? A véletlen műve, legyen elég ennyi. :)
Kávé, tea mellé nagyon klassz.
Hozzávalók kb. 16 darabhoz:
50 gramm őrölt mandula
100 gramm sima liszt
100 gramm porcukor
1 csomag (lehetőleg fosztfátmentes) sütőpor
90 gramm vaj megolvasztva
3 egész tojás
fél dl Amaretto likőr
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat az olvasztott vajjal alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a likőrt és alaposan eldolgozzuk. Hűtőbe tesszük legalább fél órára.
A száraz hozzávalókat az olvasztott vajjal alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a likőrt és alaposan eldolgozzuk. Hűtőbe tesszük legalább fél órára.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalazzuk (egy-egy teáskanálnyit). A kupacok között hagyjunk ki helyet, mert sütés közben megnőnek. (tapasztalatból mondom, az első adag nekem bizony cseppet összesült).
165 fokra előmelegített sütőben 15. illetve 20 percig sütjük.
Aaaaaannyira szépségesek ezek a képek! :-)))
VálaszTörlésKöszi, Samy a tanítómesterem :DDDD
VálaszTörlésStrawberry!
VálaszTörlésGyönyörű képeket készítesz!
Megkérdezhetem, hogy milyen géppel fényképezel?
Annyira szeretnék jobb képeket készíteni, de sehogy sem megy.
gesztenye
gesztenye.blogol.hu
Köszi gesztenye.....öööö ez nagyon bonyolult :DDD Egy kompakt gépem van, azaz nem tükörreflexes, de sok mindent tud, panasonic Lumix fz 28 (már nem gyártják, csak a továbbfejleszett változatát) Hogy miért bonyolult a téma? Mert én is csak egy pár hete jöttem bele igazán, addig jóformán csak az automata funkciót gasználtam (tök ciki) Na, pont most, hogy jön a tél, és nem lesznek fények :(((( Egy barátom segített a dologban, de amúgy önmagam "szenvedek" vele, kúszok-mászok-guggolok-hasalok-támasztok (állványom nincs)-idepakolok-odapakolok...de gondolom, ez Neked is ismerős :DDDD
VálaszTörlésKöszi!
VálaszTörlésNekem ennél kisebb gépem van, mostanában nem is várható e téren változás :-))