2010. október 10., vasárnap

Még mindig füge, vagyis fügepite

Tegnapi termés.:) Pitetál, mini tortaformácskák, szilikonos lapát (nem is tudom, hogy tudtam eddig élni nélküle...).

Fügepite
Hozzávalók:
Fél adag omlós tészta (a másik feléból diós kosárkák készültek)
5 db füge
a royale-hoz:
1,5 dl tejszín
3 tojás
4 púpozott tk porcukor.

Az egész adag omlós tésztához 400 gr liszt, 1 tojás, 100 gr porcukor, fél 1k só és 200 gramm jéghideg vaj szükséges.
A száraz hozzávalókat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a kockára vágott jeges vajat és homogén masszává gyúrjuk. A lényeg, hogy gyorsan dolgozzunk, mert ha a hozzávalók átmelegednek, morzsalékos lesz a tésztánk.
A tésztabucit folpackba csomagoljuk és legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük.


A tészta felét kissé nagyobb méretű körre nyújtjuk, mint a pitesütő tálunk, majd a tálba illesztjük-nyomkodjuk, a peremén túllógó tésztát körben levágjuk. A tetején csinosan eloszlatjuk a cikkekre vágott fügét, és az egészre ráöntjük a royale-t, vagyis a tejszínes-tojásos keveréket. 180 fokon 30 percig sütjük.



Tipp: a megmaradt fél adag omlós tésztát számtalan variációban felhasználhatjuk, hűtőben jó pár nepig eláll.

2 megjegyzés:

  1. Kedves Juci!
    Szerintem füge helyett áfonyával és málnával is műküdik ez a pite? Ma készülök felavatni a pitetálamat,életem első pitéje lesz/lenne.:)
    Üdv: Szofika

    VálaszTörlés
  2. Szia Szofi, szerintem más gyümölccsel is jó.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails