Amióta Ábel Anita kefires-málnás tortát sütött a tv-ben, nem tudok szabadulni a gondolattól. Nálam a málna a csokival alkot kalsszikus párost, és mivel tortát sütni nem volt kedvem, ezt találtam ki.
Gyorsan valami finomat kategória, ami ráadásul egészséges is, és diabetikusan is elkészíthető. Annyi a hátulütője, hogy hűtőben jó pár órán át dermeszteni kell.
Hozzávalók 4 darabhoz:
12 dkg kakaós keksz
5 dkg vaj
4 dl kefír
150 g fagyasztott málna
7-8 dkg porcukor (vagy édesítő) megj.: minél kevesebb a cukor, annál pikánsabb az íze!
7 lap zselatin
Elkészítés:
Négy magas, egyenes falú tálkát (pl. nagyobb szuffléformát) vagy poharat kibélelünk folpack-kal. A darált kekszet és a nagyon lágy vajat összegyúrjuk és 4 részre osztva a tálkák aljába nyomkodjuk.
A fagyasztott málnát elkeverjük a porcukorral, a kefírrel. A zselatinlapokat 5-6 ek vízben felmelegítjük (nem forraljuk) és amikor már langyos, lassan hozzácsurgatjuk a kefíres málnához.
Igazságosan elosztva a kekszes alapra kanalazzuk őket és hűtőben jól kidermesztjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése