2010. november 21., vasárnap

Kefires málnás mini torták


Amióta Ábel Anita kefires-málnás tortát sütött a tv-ben, nem tudok szabadulni a gondolattól. Nálam a málna a csokival alkot kalsszikus párost, és mivel tortát sütni nem volt kedvem, ezt találtam ki.

Gyorsan valami finomat kategória, ami ráadásul egészséges is, és diabetikusan is elkészíthető.  Annyi a hátulütője, hogy hűtőben jó pár órán át dermeszteni kell.

Hozzávalók 4 darabhoz:

12 dkg kakaós keksz
5 dkg vaj

4 dl kefír
150 g fagyasztott málna
7-8 dkg porcukor (vagy édesítő) megj.: minél kevesebb a cukor, annál pikánsabb az íze!
7 lap zselatin

Elkészítés:

Négy magas, egyenes falú tálkát (pl. nagyobb szuffléformát) vagy poharat kibélelünk folpack-kal. A darált kekszet és a nagyon lágy vajat összegyúrjuk és 4 részre osztva a tálkák aljába nyomkodjuk.

A fagyasztott málnát elkeverjük a porcukorral, a kefírrel. A zselatinlapokat 5-6 ek vízben felmelegítjük (nem forraljuk) és amikor már langyos, lassan hozzácsurgatjuk a kefíres málnához.

Igazságosan elosztva a kekszes alapra kanalazzuk őket és hűtőben jól kidermesztjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails