Nem, ez nem egy női név, csak vicces kedvemben vagyok.
Bemutatom Sharont:
A sharon gyümölcs (Sharon Fruit) vagy más néven Sáron gyümölcs a kakiszilva izraeli nemesítése (Sáron-völgy), annak tulajdonképpen „igénytelenebb“ változata: alacsony, könnyen szüretelhető bokrokon terem, sem csersavat, sem magokat nem tartalmaz, és héjával együtt fogyasztható. Remek saláta-alapanyag. A Sáron-gyümölcsöt Izraelen kívül Spanyolországban és Dél-Afrikában is termesztik. (Forrás és bővebb leírás: Terebess.hu)
Kívülről úgy néz ki, mint egy sárga paradicsom (a tapintása, héja is olyan), az állaga tényleg szilvás, csak lédúsabb, zselésebb, az íze pedig....szerintem semmihez sem fogható, mézédes.
Régóta szemeztem vele a zöldségesnél, meg is kérdeztem, hogy "Ebből mit szoktak...?" Zöldséges vállával biccent: "Hááát, csak úgy megeszik." Jó, ezt gondoltam, aztán megvettem "valamit majd csak kitalálok rá" alapon.
Már egy pár napja a hűtőben figyelt, amikor is sárgabarackos crumble-t szerettem volna, de azt nem kaptam (én naiv, novemberben szeretnék sárgabarackot). Sharon bezzeg volt itthon, úgyhogy íme, Ms. Sharon Crumble. (De most tényleg, nem olyan a neve, mint egy női név? :D)
Az előnye, hogy percek alatt összedobható, ha valami édességre vágyunk.
Hozzávalók 2 adagra:
1 db sharon
3 tk barnacukor (nálam muscovado)
2 tk keményítő
1 dl tejszín
a morzsához:
10 dkg liszt
7.5 dkg hideg vaj
5 dkg porcukor
Elkészítés:
A sharont meghámozzuk, kockára vágjuk és 3 tk. barna cukorral összekeverjük. A keményítőt a tejszínnel csomómentesre keverjük és ezzel összekeverjük a cukros gyümölcsöt, majd 2 kerámia tálkába osztjuk.
A morzsa hozzávalóit összegyúrjuk (morzsalékosra) rusztikusan rászórjuk a tejszínes-gyümölcsös keverékre.
180 fokon kb. 30-35 pecig sütjük, míg a teteje megpirul.
Melegen tálaljuk, de hidegen is finom.
Ohh, pont ilyen evőeszközkészletünk van itthon :)
VálaszTörlésimádom, amúgy orosz :)
VálaszTörlés