2010. november 6., szombat

Libamáj tatár friss zöldségekkel


A főzősuli mai termése :)

Karácsonyra hideg előételnek ajánlom. Nettó időt számolva (azaz a hűtést nem) körülbelül negyed óra elkészíteni, majd bevágni a hűtőbe és a vendégsereget levenni a lábáról. A libamáj számomra a legnemesebb alapanyag, amivel valaha találkoztam, persze ez szubjektív, mert a legfinomabb is. Tényleg, van olyan, aki nem szereti a libamájat???

Anyaghányad (4 adagra) - érdemes megduplázni a mennyiségeket, egy normál méretű hízott libamáj úgyis kb. 70-80 dkg

40 dkg hízott libamáj
30 dkg liba- vagy kacsazsír
1 fej vöröshagyma
1-2 tk jó minőségű mustár
3-4 dkg vaj
negyed alma
negyed fej lilahagyma

Egy lábosban felforrósítjuk a libazsírt, majd beledobunk egy fej megtisztított vöröshagymát kettévágva. Amikor a hagyma megpirult/megsült, szűrőlapáttal kiemeljük, majd a zsiradékba tesszük óvatosan a májat (fröcsög!) lefedjük fedővel és a tűzhelyet azonnal elzárjuk.  20-25 perc alatt a máj el is készül, de végezzünk egy próbavágást.

A májat lehűtjük, majd apróra vágjuk. Sóval, borssal, aprított lilahagymával, nagyon apróra vágott almával, puha vajjal kikeverjük, mustárral ízesítjük.

Friss zöldségekkel, pirítóssal tálaljuk. Tipp: a kenyérszeleteket kenjük meg a még folyékony libazsírral és sütőben pirítsuk meg.

(Megj: amennyire pocsék róla a fénykép, azzal fordított arányban mennyei az íze.)


2 megjegyzés:

  1. Szerintem nincs olyan, aki nem szereti! Mi egyszerűen imádjuk!!! :)) Így még nem készítettem, de sor fog rá kerülni! Szuper recept!!! :-D

    VálaszTörlés
  2. Kipróbáltuk, isteni finom! Köszi az ötletet!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails