2011. január 8., szombat

Finom és egészséges: zabpelyhes, aszalt sárgabarackos majdnem keksz


...és ráadásul nem hízlal. Már ha "műcukorből" és csökkentett szénhidráttartalmú lisztből készül. Előrebocsátom, hogy ez nem egy, az Ugri-bugri Norbit reklámozó, vagy dicsőítő poszt. Tisztában vagyok vele, hogy sokan nem szeretik. Sokan viszont igen. Köztük én is. Mármint nem őt személyesen, mert nem ismerem, hanem azt, amit képvisel, valamint a termékeit. Jó pár évvel ezelőtt sikerült néhány idegesítő kilótól megszabadulnom a termékei segítségével. A hideg kiráz a "fogyókúra" szó hallatán. Nem-nem, csakazért se fogyózom, hanem odafigyelek arra, hogy mit eszem és megpróbálok minél kevesebb szénhidrátot magamba tolni. Viszont nem bírom az önsanyargatást, imádok enni, és nem úgy akarok fogyni, hogy csirkemellet eszem csirkemellel.

A kekszek természetesen elkészíthetők sima liszttel és cukorral is, de én itt most a kalória-és szénhidrátszegény változatot közlöm.

Hozzávalók 18 db kekszhez:

6 dkg vaj

1 tojás
75 g "műcukor" vagy fele ennyi porállagú édesítőpor VAGY 10 dkg sima cukor
75 g zabpehely
50 g csökkentett szénhidráttartalmú liszt VAGY sima liszt
65 g aszalt sárgabarack
3 dkg dió
fél tk szódabikarbóna

Elkészítés:
A nagyon lágy vajat habosra keverjük a tojással és a cukorral.

A zabpelyhet, a diót és az aszalt barackot durvára aprítjuk robotgéppel vagy késsel, majd a liszttel és a szódabikarbónával együtt a vajas-tojásos keverékhez adjuk és jól eldolgozzuk.

Teáskanálnyi mennyiségeket a tenyerünkben golyóvá formázunk, majd sütőpapírral kibélelt nagy gáztepsire sorakoztatjuk. (Egy tepsiben 9 db fér el.) Kissé lenyomkodjuk, majd előmelegített 160 fokos sütőben kb. 15 perc alatt világosbarnára sütjük.

1 db 75 kCal-t tartalmaz. (Ugyanez sima cukorral és liszttel kb. 100 kCal, és sokkal több szénhidrátot tartalmaz, ami végül is a dolog lényege.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails