2011. január 22., szombat

Túrófánk karamellöntettel-VKF 40.




Kétszeresen kapóra jött a dolog: egyrészt mert imádom a fánkot, másrészt végre nem volt mese, ki kellett próbálni a már lassan 2 hónapja őrizgetett túrófánk receptet.

Tavaly novemberben egy munkaebéden ettem ilyet és annak ellenére, hogy már jóllaktam a főétellel, dupla adagot is képes lettem volna megenni belőle. Életem legjobb túrófánkja. Könnyű, habos, isteni karamell öntettel.  És mivel a kolléga ismeri az étterem tulajdonosát, vettem a bátorságot elkérni - az egyébként az étlapon számomra érthetetlen okból nem is szereplő - túrófánk receptjét. Az étterem nevét nem közölhetem, mert megígértem a séfnek a receptért cserébe, de annyit elárulok, hogy nem Miskolcon van. :P

Hozzávalók 4 adagra:

4 tojás
4 ek cukor
1 vaníliáscukor (nálam Bourbon vaníliás cukor)
6 dk túró (szemcsés)
6 ek liszt

Elkészítés:

A tojások fehérjét félig felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük.

Hozzáadjuk a tojássárgával elkevert túrót, majd végül a lisztet és óvatosan összedolgozzuk.

Bő, forró zsiradékban, evőkanállal adagolva kisütjük.

A karamellöntet receptje itt található.



6 megjegyzés:

  1. Csodaszép, és biztos finom!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jol hangzik, foleg a karamellontettel! Kb. mennyi lesz ebbol az adagbol?

    VálaszTörlés
  3. Erinacea: kb. 24 darab,közepes méretű fánkocska ( 3/4 ek-nyival adagoltam, mert egy egész ek-nyival nekem nagyon lettek, és azt szerettem volna, hogy olyan kis cukik legyenek a fotón) Ha egész evőkanálnyit adagolsz, akkor kevesebb lesz. Viszont nagyobb.:) 4 ember bizti jól lakik belőle. :)

    VálaszTörlés
  4. Annyira jó recepteket hozol nekünk mindig! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails