Kétszeresen kapóra jött a dolog: egyrészt mert imádom a fánkot, másrészt végre nem volt mese, ki kellett próbálni a már lassan 2 hónapja őrizgetett túrófánk receptet.
Tavaly novemberben egy munkaebéden ettem ilyet és annak ellenére, hogy már jóllaktam a főétellel, dupla adagot is képes lettem volna megenni belőle. Életem legjobb túrófánkja. Könnyű, habos, isteni karamell öntettel. És mivel a kolléga ismeri az étterem tulajdonosát, vettem a bátorságot elkérni - az egyébként az étlapon számomra érthetetlen okból nem is szereplő - túrófánk receptjét. Az étterem nevét nem közölhetem, mert megígértem a séfnek a receptért cserébe, de annyit elárulok, hogy nem Miskolcon van. :P
Hozzávalók 4 adagra:
4 tojás
4 ek cukor
1 vaníliáscukor (nálam Bourbon vaníliás cukor)
6 dk túró (szemcsés)
6 ek liszt
Elkészítés:
A tojások fehérjét félig felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük.
Hozzáadjuk a tojássárgával elkevert túrót, majd végül a lisztet és óvatosan összedolgozzuk.
Bő, forró zsiradékban, evőkanállal adagolva kisütjük.
A karamellöntet receptje itt található.
Csodaszép, és biztos finom!
VálaszTörlésKöszi Ottis!
VálaszTörlésNagyon jol hangzik, foleg a karamellontettel! Kb. mennyi lesz ebbol az adagbol?
VálaszTörlésErinacea: kb. 24 darab,közepes méretű fánkocska ( 3/4 ek-nyival adagoltam, mert egy egész ek-nyival nekem nagyon lettek, és azt szerettem volna, hogy olyan kis cukik legyenek a fotón) Ha egész evőkanálnyit adagolsz, akkor kevesebb lesz. Viszont nagyobb.:) 4 ember bizti jól lakik belőle. :)
VálaszTörlésAnnyira jó recepteket hozol nekünk mindig! :)
VálaszTörlésKöszi Kedy :)
VálaszTörlés