2011. április 7., csütörtök

Medvehagymás "körözött"


A körözöttet gyerekkorom óta nem tudtam megszeretni...azt adták az óvodamenzán, az úttörőtáborban. Bezzeg a tojáskrém, ohhhh (sokakat meg attól ver ki a víz :) Pedig állítólag finom volt, de én egy harapás után félretettem. Talán a köménymag, vagy a paprika miatt, nem tudom, de most már nem is számít.

Ebben a körözöttben egyik sincs a fentikeből, viszont van benne friss házi túró, jóféle juhtúró és...medvehagyma.

Ízlik.



Hozzávalók 2 adagra:
7 dkg tehéntúró (ha lehet, házi, piacokon idős mamiktól lehet kapni)
7-8 dkg juhtúró
3 ek tejföl (lehetőleg házi, a fenti mamiknál szintén fellelhető)
kb. 10 db nagy levél medvehagyma (felaprítva 1 nagyobb maréknyi)
színes bors

Elkészítés: a hozzávalókat alaposan kikeverjük és lefóliázva egy kis isdőre hűtőbe tesszük.

Frissen sült péksüteménnyel az igazi.






"Giga" medvehagyma, a pohár 2 decis :)

3 megjegyzés:

  1. És a kömény hol marad? Sztem minden kőőőrözötthöz elengedhetetlen. Persze ez egyéni vélemény. :-)

    VálaszTörlés
  2. Szia Novca, igen, tudom, ezért is szerepel idézőjelben, hogy "körözött". És fentebb ki is fejtettem, miért nincs benne :DDD Nem bírom. Ez van. :)

    VálaszTörlés
  3. Na ebbe belepirultam még így - a gép előtt egyedül ülve - is! Mélységesen sajnálom, hogy nem olvastam el az egész bejegyzést, csak a hozzávalókat ... Levonom a tanulságot: 12 órás műszak után nem szabad beleszólni semmi komoly dologba. :-)
    Viszont felbuzdulva a bejegyzéseden, ma PacoJet-tel (4-es aprítókés) csináltam medvehagymás kőrözöttet (póré, kömény kombóval). Kellemes pastelzöld színe lett. Úgyhogy holnap az lesz az étteremben a "kóstoló" falatka. ;-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails