Van egy felülmúlhatatlan oldalas receptem, tavaly készítettem legutóbb. Higyjétek el, aki egyszer evett belőle, függő lett. Az idén még szinte be sem köszöntött a jó idő, de a barátok már azt követelik rajtam, mikor fogom újra sütni. (Sőt, már szilveszterkor is bepróbálkoztak-mondjuk elég vicces lett volna a derékig érő hóban grillezni :p)
Ez a csirke is hasonló ízvilágú, bár sütőben és nem szabad tűzön készült. Azért jó. Érdemes kipróbálni.
Hozzávalók (6-7 db csirke alsócombhoz és/vagy csirkemellhez)
200 g paradicsompüré (én a Mutti passata di pomodoróra esküszöm)
3-4 ek méz
ízlés szerint friss/őrölt chili vagy 2 tk erős pista (vagy ízlés szerint több)
3 ek szójaszósz
1 ek balszamecet
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 dl olaj
némi só
bors
Elkészítés:
A szósz hozzávalóit kikeverjük. Kóstoljuk. Van, ki édesebben, ki csípősebben szereti. Korrigáljunk.
A csirkecombokat/melleket tálba/tepsibe rakosgatjuk egymás mellé viszonylag szorosan, majd megöntözzük a paradicsomszósszal.
Fóliával lefedve 180 fokon 3/4-egy óráig sütjük (sütő- és csirkecombméret függő), majd ha megpuhult a hús, a fóliát levéve további negyed óra-20 perc. Közben a mártással sűrűn locsolgatjuk.
Mi steakburgonyával ettük.
Tavaly kaptam a tesómtól egy zacskó chillit, Ciprusról hozta. Rá van írva a zacskóra, hogy HOT, meg nagyon durva és egyéb riogató címkék, hogy ez majd aztán odaver, de ha hiszed, ha nem, nyugodtan lehet enni chipsnek, semmit nem csinál.
VálaszTörlésÉn még ilyet nem láttam, mi van ezzel, besült? :-)
Gábor: átverés:) 4 éve az amszterdami virágpiacon vettünk vagy 5 féle tulipánhagymát: mindenféle különleges cirádás, lila, fekete, fodros, satöbbi, válogattuk vagy fél órán át...és MINDEGYIK piros volt, mikor kinőttek :(((
VálaszTörlésFantasztikus
VálaszTörlésHát ez isteni lehet! Én a csípősebbre szavazok. :))
VálaszTörléscsípős nélkül megállná a helyét? én is gyerek kategória vagyok, még a pikánsnak is fintorgok.
VálaszTörlés4 gyerek: simán paradicsomszósszal is jó szerintem
VálaszTörlésez a szósz 10/10 !!! játszottam az arányokkal, annyira pikáns és édeskés is egyszerre! minden ízt olyan finoman érezni benne! szuper
VálaszTörlés