A VKF háziasszonyaként talán illett volna nagyobbat domborítanom eper-téren, de ez a leves, amennyire felháborítóan egyszerű elkészíteni, olyan finom. (És, azért van még más is a tartsolyomban a VKF-re...)
Tavaly már szerepelt a blogomon egy mentás eperkrémleves, de ez sokkal jobb.
Amire szükségünk lesz hozzá (az alapanyagokon kívül persze) az kettő perc és egy turmixgép.
Hozzávalók 2-3 adagra:
25 dkg eper
4 púpozott ek créme fraiche (kevésbé "flancosan" tejföllel is készíthető)
1,5 dl tejszín
1 dl tej
egy marék citromfű
egy fél lime héja és egy cikk leve (illetve ízlés szerint lehet fél is)
ízlés szerint cukor/méz/édesítő
Elkészítés:
Az epret és a citromfüvet robotgépben/turmixgépben pépesítjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összeturmixoljuk.
Azonnal is fogyasztható, ha hideg hozzávalókból dolgoztunk, de jól behűtve még finomabb.
Tálaláskor egy jó evőkanálnyi keményre felvert, ízesítetlen tejszínhabbal vagy akár créme fraiche-sel tálaljuk és "levesbetétnek" darabolt epret teszünk bele.
Ilyet kééérek! :)
VálaszTörlés