2011. május 1., vasárnap

Citromfüves, lime-os eperkrémleves - VKF 42.


A VKF háziasszonyaként talán illett volna nagyobbat domborítanom eper-téren, de ez a leves, amennyire felháborítóan egyszerű elkészíteni, olyan finom. (És, azért van még más is a tartsolyomban a VKF-re...)

Tavaly már szerepelt a blogomon egy mentás eperkrémleves, de ez sokkal jobb.

Amire szükségünk lesz hozzá (az alapanyagokon kívül persze) az kettő perc és egy turmixgép.

Hozzávalók 2-3 adagra:

25 dkg eper
4 púpozott ek créme fraiche (kevésbé "flancosan" tejföllel is készíthető)
1,5 dl tejszín
1 dl tej
egy marék citromfű
egy fél lime héja és egy cikk leve (illetve ízlés szerint lehet fél is)
ízlés szerint cukor/méz/édesítő

Elkészítés:

Az epret és a citromfüvet robotgépben/turmixgépben pépesítjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összeturmixoljuk.

Azonnal is fogyasztható, ha hideg hozzávalókból dolgoztunk, de jól behűtve még finomabb.

Tálaláskor egy jó evőkanálnyi keményre felvert, ízesítetlen tejszínhabbal vagy akár créme fraiche-sel tálaljuk és "levesbetétnek" darabolt epret teszünk bele.


1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails