2011. május 25., szerda

Garnélanyárs és egy baki


Egy szemtelenül egyszerű receptet hoztam mára. Ehhez hasonló garnélanyársat egy kerti partin ettem még évekkel ezelőtt, úgy toltam befelé, mintha legalábbis chips lenne és csak szégyenletemben nem ettem meg az összeset...aki szereti a garnélát, annak ez egy "nemlehetabbahagyni" kategória.

Na de ami az egészben a lényeg, az a "hogyénmekkoraállatvagyok"-dolog. :) Történt ugyanis, hogy hétvégén barátok voltak nálunk vendégségben, és miután elmentek, akkor esett le, hogy a garnélát nem sütöttem meg!!!! Ez mekkora égés (előre beharangoztam), persze ők is elfelejtették (szerencsére :p). Volt joghurtos-korianderes csirkemell, rukkolás-parmezános koktélparadicsomos, dióolajos salátával, vasalt csirkecomb fűszeres, sajtkrémes túróval töltött gombafejekkel, négysajt mártással, és az elmaradhatatlan csípős oldalas, amerikai káposztasalátával, valamint desszertnek marcipángolyóval töltött őszibarack grillen átforrósítva, hozzá amarettós mascarponekrém és amaretti kekszmorzsa.

A garnéla meg jól lemaradt az elejéről, a grillezett cukkinivel együtt. :) Nem baj, majd legközelebb.

Szóval egy marha egyszerű recept következik. Az egész műveletben a garnéla tisztítása tart a legtovább.


Hozzávalók:

közepes, előfőzött garnéla megtisztítva
fél-fél szelet bacon
bazsalikomlevelek


Elkészítés:

A garnélákról lefejtjük a páncélt, (a farka marad). Ha valaki finnyás a bélsárra (algakakira), az szedje ki, én ki szoktam. Ezt úgy lehet a legegyszerűbben, hogy a garnélák hátán egy bemetszést ejtünk kiskéssel, majd folyó víz alatt kimossuk.

Egy fél szelet bacon egyik végére rakunk egy bazsalikomlevelet, rátesszük a garnélát és bebugyoláljuk/tekerjük.

Fanyársra húzzuk, kettesével, hármasával és grillen megsütjük, míg a bacon kissé megpirul.

3 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails