Nagyon kék, nagyon finom. És nem hízlal, már ha úgy készíted.
Alul ropogós linzer, középen krémes töltelék, csordultig gyümölccsel.
Az Update verziót cukorbetegek, fogyni vágyók nyugodt szívvel fogyaszthatják, higgyétek el, tapasztalatból (és nem reklámból) írom.
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
A lisztet/master mixes lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk az édesítőt és a tojássárgáját és omlós tésztát gyúrunk belőle. Kibélelünk vele egy 22 cm-es pitetálat (a peremét is!), villával sűrűn megszurkáljuk, majd elősütjük 10 percig. (A sütő legyen előmelegítve! :) )
(Én most nem tettem rá nehezéken és működött.)
Amíg a pitealap sül, elkészítjük a krémet: a keményítőt/ U1 pudingport csomómentesen kikeverjük a tejjel és a tojással és hozzáadjuk a vaníliamagokat. (Tényleg nem ér kispórolni :) )
Az elősütött pitealapon elrendezgetjük a gyümölcsöket (egy kis tálca szeder és egy kis doboz áfonya ment rá) majd óvatosan ráöntjük a pudingporos keveréket.
Visszatesszük a sütőbe 30 percre, majd a sütőt lezárjuk és ott hagyjuk langyosra hűlni. Akkor jó, ha a pitetálat kissé megmozgatva már nem "remegős", folyós a krém, de nem kell teljesen szilárdra sütni, mert ha kihűl, úgyis dermed még.)
Ha nem bírjuk ki, hogy teljesen kihűljön, megsúgom, hogy félig langyosan is szépen szeletelhető és nagyon finom.
Nagyon guszta!
VálaszTörlésHű de guszta, ki kell próbálnom nekem is! :)
VálaszTörlésFantasztikus képek
VálaszTörléscsodálatos :)
VálaszTörlésEz csodaszép, és biztosan csodafinom is! Mindenképpen megsütöm! Köszi a receptet!
VálaszTörléshű, klasszak.
VálaszTörlésNagyon guszti és szuperek a képek!
VálaszTörlésJudit! elkészült!!! :D A letöbb időt a tészta szétnyomkodásával töltöttem. :DD Kicsit növeltem a tészta mennyiségén, mert nekem 28 cm-s a formám és csak két tojásom volt itthon, ezért a tésztába bele is ment teljesen 1 tojás (nemcsak a sárgája) és jóóó sok vaníliamag ment bele. :D /most várom, hogy kihűljön..../ ;)
VálaszTörlésSzia Emőke! Izgatottan várom, hogy fog ízleni:)
VálaszTörlésPerfect! :) kösziii
VálaszTörlés