2011. október 30., vasárnap

Rusztikus szilvatorta- recepttel


Recept meg itt: 

Hozzávalók egy 28 cm-es pitetálhoz (vagy tortaformához)

3 tojás
15 dkg cukor
7 dkg lágy vaj
20 dkg liszt
3 ek (90 g) tejföl
1 púpozott tk sütőpor

50-60 dkg puhább, lédús sárga és kék szilva vegyesen
1 ek őrölt fahéj
1 ek rum
2 ek cukor

tetejére: szeletelt mandula

Elkészítés:

A szilvákat magozzuk, kockára daraboljuk, majd egy tálba tesszük, rászórjuk a fahéjat, cukrot és meglocsoljuk a rummal. Óvatosan összekeverjük és állni hagyjuk.

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.

A tojások sárgáját a cukorral és a nagyon lágy vajjal habosra keverjük. Elkeverjük benne a tejfölt, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, összedolgozzuk, a végén pedig lazán belekeverjük a tojásfehérje habját.

Alaposan kivajazzuk-lisztezzük a sütőformát, a tésztát belesimítjuk. A tetején elrendezzük a szilvát, majd megszórjuk szeletelt mandulával.

180 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük. Fogvájóval ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült-e.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails