Recept meg itt:
Hozzávalók egy 28 cm-es pitetálhoz (vagy tortaformához)
3 tojás
15 dkg cukor
7 dkg lágy vaj
20 dkg liszt
3 ek (90 g) tejföl
1 púpozott tk sütőpor
50-60 dkg puhább, lédús sárga és kék szilva vegyesen
1 ek őrölt fahéj
1 ek rum
2 ek cukor
tetejére: szeletelt mandula
Elkészítés:
A szilvákat magozzuk, kockára daraboljuk, majd egy tálba tesszük, rászórjuk a fahéjat, cukrot és meglocsoljuk a rummal. Óvatosan összekeverjük és állni hagyjuk.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját a cukorral és a nagyon lágy vajjal habosra keverjük. Elkeverjük benne a tejfölt, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, összedolgozzuk, a végén pedig lazán belekeverjük a tojásfehérje habját.
Alaposan kivajazzuk-lisztezzük a sütőformát, a tésztát belesimítjuk. A tetején elrendezzük a szilvát, majd megszórjuk szeletelt mandulával.
180 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük. Fogvájóval ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült-e.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése