Végre sikerült lila burgonyát szereznem...higgyétek el, ez itt majdnemhogy mission impossible. Mégpedig perui lilát, ami kinézetre tipikus kifliburgonya, az íze pedig dióra, gesztenyére emlékeztet.
Nagyon egyszerűen készült, mint ahogyan a mellé sütött hal is. Mennyei ebéd lett belőle.
A burgonyákat lesúroltam (hámozni nem kell, illetve nem is lehet), sóztam, borsoztam, olajjal kicsit átforgattam, friss kakukkfüvet szórtam rá, majd vajdarabkákat és forró, 200 fokos sütőben készre sütöttem.
A fogasfilét (fontos, hogy bőrös legyen) barnított vajon sütöttem, mindenféle fakszni nélkül. A fogas nem igényel különösebb fűszerezést, elég neki a só és a tarkabors, mint például a bélszínnek., úgy jön ki igazán az íze.
Serpenyőben hevítsünk vajat nagy lángon barna habzásig, a lángot vegyük le, és a halfilét először bőrével lefelé süssük ropogósra, majd megfordítva süssük kb. 2 percig. Kész.
A szöveg ilyen rövid, a kép annál több (próbálgatom az új obimat, bár még csak az ismerkedésnél tartunk, máris nagyon szeretem a kicsikét.)
Ha nem titok,megkérdezhetem milyen kamera a társad?:) Gyönyörűek a fotók!!Régiek is-újak is!!
VálaszTörlésEgy Canon 550d, semmi extra...az új obim viszont nagyon jó,megszerettem rögtön :-) a gép lelke amúgy is az obi,a vàz kevésbé lényeges.
VálaszTörlés